Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Noedelsoep met shiitake

Noedelsoep met shiitake

Noedels, maar dan net even anders. Deze variant is volledig plantaardig doordat je de noedels zelf maakt van fijngesneden rettich. De zelfgemaakte bouillon breng je op smaak met verschillende kruiden en misopasta. Een heerlijk gerecht boordevol groenten!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten bouillon
 800 ml water
 40 gr shiitake
 2 tl Verstegen gemalen gember
 1 tl Verstegen chilivlokken
 1 tl Verstegen gemalen laos
 ½ tl Verstegen gemalen kaneel
 2 tl Verstegen knoflookpoeder
 1 stuk Verstegen steranijs
 30 gr sojasaus
 60 gr misopasta
Ingrediënten noedels
 300 gr rettich
 Verstegenzeezout
 1 bosui
 100 gr winterpeen
 1 ½ rode peper
 2 mini paksoi
 200 gr gemengde paddenstoelen
 Verstegen gemalen zwarte peper
 1 el sesamolie

Bereidingswijze bouillon
1

Meng 400 ml water met alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de sojasaus en miso. Breng dit aan de kook en houd dit 1 uur lang tegen de kook aan. Zeef het geheel door een theedoek. Voeg de andere 400 ml water, de sojasaus en miso toe. Zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt.

Bereidingswijze noedelsoep
2

Snijd de rettich met een spiraalsnijder op de fijnste stand in dunne reepjes. Blancheer de rettich door dit in een pan met kokend water en wat zout te doen. Zodra het water weer begint te koken is de rettich klaar en spoel je deze af met koud water.

3

Maak alle groentes schoon en snijd de bosui, winterpeen en rode peper schuin in dunne plakjes. Blancheer de mini paksoi en winterpeen op dezelfde manier als de rettich.

4

Bak de gemengde paddenstoelen in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout.

5

Vul een kom met de rettich en voeg de winterpeen, Shanghai bok choy en paddenstoelen hieraan toe. Giet de hete bouillon over de noedels en groenten. Garneer de soep met bosui, rode peper en sesamolie.

Tip! Diverse ingrediënten, zoals misopasta en mini-paksoi vind je bij de toko of speciaalzaak.

Ingrediënten

Ingrediënten bouillon
 800 ml water
 40 gr shiitake
 2 tl Verstegen gemalen gember
 1 tl Verstegen chilivlokken
 1 tl Verstegen gemalen laos
 ½ tl Verstegen gemalen kaneel
 2 tl Verstegen knoflookpoeder
 1 stuk Verstegen steranijs
 30 gr sojasaus
 60 gr misopasta
Ingrediënten noedels
 300 gr rettich
 Verstegenzeezout
 1 bosui
 100 gr winterpeen
 1 ½ rode peper
 2 mini paksoi
 200 gr gemengde paddenstoelen
 Verstegen gemalen zwarte peper
 1 el sesamolie

Instructies

Bereidingswijze bouillon
1

Meng 400 ml water met alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de sojasaus en miso. Breng dit aan de kook en houd dit 1 uur lang tegen de kook aan. Zeef het geheel door een theedoek. Voeg de andere 400 ml water, de sojasaus en miso toe. Zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt.

Bereidingswijze noedelsoep
2

Snijd de rettich met een spiraalsnijder op de fijnste stand in dunne reepjes. Blancheer de rettich door dit in een pan met kokend water en wat zout te doen. Zodra het water weer begint te koken is de rettich klaar en spoel je deze af met koud water.

3

Maak alle groentes schoon en snijd de bosui, winterpeen en rode peper schuin in dunne plakjes. Blancheer de mini paksoi en winterpeen op dezelfde manier als de rettich.

4

Bak de gemengde paddenstoelen in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout.

5

Vul een kom met de rettich en voeg de winterpeen, Shanghai bok choy en paddenstoelen hieraan toe. Giet de hete bouillon over de noedels en groenten. Garneer de soep met bosui, rode peper en sesamolie.

Tip! Diverse ingrediënten, zoals misopasta en mini-paksoi vind je bij de toko of speciaalzaak.

Plantaardige noedelsoep

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.