Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Plantaardige noedelsoep

100% Plantaardige noedelsoep

Noedels, maar dan net even anders! Deze variant is volledig plantaardig doordat je de noedels zelf maakt van fijngesneden rettich. De zelfgemaakte bouillon breng je op smaak met verschillende kruiden en misopasta. Een heerlijk gerecht boordevol groenten!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd1 uurTotale Tijd1 uur 20 minuten

Ingrediënten bouillon
 800 ml water
 40 gr shiitake
 5 gr Verstegen gember gemalen
 1 tl Verstegen chilivlokken
 2 gr Verstegen laos gemalen
 0,50 tl Verstegen kaneel gemalen
 6 gr Verstegen knoflookpoeder
 1 st Verstegen steranijs
 30 gr sojasaus
 60 gr misopasta
Ingrediënten noedels
 300 gr rettich
 Verstegen zeezout
 1 bosui
 100 gr winterpeen
 1,50 rode peper
 2 Shanghai bok choy (mini paksoi)
 1 bakje shiso purper (cress)
 200 gr gemengde paddenstoelen
 Verstegen zwarte peper gemalen
 10 gr sesamolie
Extra keukenbenodigdheden
 Spiraalsnijder
 Kaasdoek (of keukenhanddoek)

Bereidingswijze bouillon
1

Meng 400 ml water met alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de sojasaus en miso. Breng dit aan de kook en houd dit 1 uur lang tegen de kook aan. Zeef het geheel door een kaasdoek. Voeg de andere 400 ml water, de sojasaus en miso toe. Zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt.

Bereidingswijze noedelsoep
2

Snijd de rettich met een spiraalsnijder op de fijnste stand in dunne reepjes. Blancheer de rettich door dit in een pan met kokend water en wat zout te doen. Zodra het water weer begint te koken is de rettich klaar en spoel je deze af met koud water.

3

Maak alle groentes schoon en snijd de bosui, winterpeen en rode peper schuin in dunne plakjes. Blancheer de Shanghai bok choy en winterpeen op dezelfde manier als de rettich.

4

Bak de gemengde paddenstoelen in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout.

5

Vul een kom met de rettich als noedels en voeg de winterpeen, Shanghai bok choy en paddenstoelen hieraan toe. Giet de hete bouillon over de noedels en groenten. Garneer de soep met bosui, rode peper, sesamolie en shiso purper.

Tip: diverse ingrediënten, zoals misopasta, shiso purper en Shanghai bok choy vind je bij de toko of een speciaalzaak.

Ingrediënten

Ingrediënten bouillon
 800 ml water
 40 gr shiitake
 5 gr Verstegen gember gemalen
 1 tl Verstegen chilivlokken
 2 gr Verstegen laos gemalen
 0,50 tl Verstegen kaneel gemalen
 6 gr Verstegen knoflookpoeder
 1 st Verstegen steranijs
 30 gr sojasaus
 60 gr misopasta
Ingrediënten noedels
 300 gr rettich
 Verstegen zeezout
 1 bosui
 100 gr winterpeen
 1,50 rode peper
 2 Shanghai bok choy (mini paksoi)
 1 bakje shiso purper (cress)
 200 gr gemengde paddenstoelen
 Verstegen zwarte peper gemalen
 10 gr sesamolie
Extra keukenbenodigdheden
 Spiraalsnijder
 Kaasdoek (of keukenhanddoek)

Instructies

Bereidingswijze bouillon
1

Meng 400 ml water met alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de sojasaus en miso. Breng dit aan de kook en houd dit 1 uur lang tegen de kook aan. Zeef het geheel door een kaasdoek. Voeg de andere 400 ml water, de sojasaus en miso toe. Zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt.

Bereidingswijze noedelsoep
2

Snijd de rettich met een spiraalsnijder op de fijnste stand in dunne reepjes. Blancheer de rettich door dit in een pan met kokend water en wat zout te doen. Zodra het water weer begint te koken is de rettich klaar en spoel je deze af met koud water.

3

Maak alle groentes schoon en snijd de bosui, winterpeen en rode peper schuin in dunne plakjes. Blancheer de Shanghai bok choy en winterpeen op dezelfde manier als de rettich.

4

Bak de gemengde paddenstoelen in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout.

5

Vul een kom met de rettich als noedels en voeg de winterpeen, Shanghai bok choy en paddenstoelen hieraan toe. Giet de hete bouillon over de noedels en groenten. Garneer de soep met bosui, rode peper, sesamolie en shiso purper.

Tip: diverse ingrediënten, zoals misopasta, shiso purper en Shanghai bok choy vind je bij de toko of een speciaalzaak.

100% Plantaardige noedelsoep

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.