Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Preitaart met pangasiusfilet

Een hartige taart vinden wij minstens zo lekker als de zoete variant! In dit recept gaan wij voor een hartige preitaart met een vulling van pangasiusfilet, ricotta en erwten. De preitaart is goed gevuld waardoor deze perfect is als avondmaaltijd.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd1 uur 30 minutenTotale Tijd1 uur 45 minuten

Ingrediënten
 2 grote preien
 Olie
 100 gr ricotta
 Peper en zout
 3 tl kerrie
 1 citroen, rasp en sap
 300 gr pangasiusfilet
 4 eieren
 2 tl maizena
 100 gr erwten
 2 pakjes filodeeg (17 vellen)
Extra keukenbenodigdheden
 Springvorm (28 cm)

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de preien schoon, snijd ze in dunne halve ringen en bak in een koekenpan met een scheutje olie.

2

Meng in een kom ricotta, peper, zout, kerrie, 1 tl citroenrasp en 1 tl citroensap door elkaar.

3

Snijd de pangasiusfilet in kleine blokjes. Kluts 1 ei met de maïzena tot er geen klontjes meer in zitten. Meng vervolgens de eieren door het ricottamengsel. Voeg de pangasiusblokjes, prei en erwten toe aan het mengsel.

4

Bedek een springvorm met bakpapier. Haal de vellen filodeeg uit elkaar en bekleed de bodem en de randen van de springvorm. Zorg er voor dat vellen elkaar overlappen. Deeg dat over de randen heen valt, mag blijven hangen en kan later over de taart heen worden gevouwen.

5

Verspreid de preivulling over de bodem van de springvorm. Vouw de randen filodeeg naar binnen en plaats de taart voor 1,5 uur in de oven.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 grote preien
 Olie
 100 gr ricotta
 Peper en zout
 3 tl kerrie
 1 citroen, rasp en sap
 300 gr pangasiusfilet
 4 eieren
 2 tl maizena
 100 gr erwten
 2 pakjes filodeeg (17 vellen)
Extra keukenbenodigdheden
 Springvorm (28 cm)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de preien schoon, snijd ze in dunne halve ringen en bak in een koekenpan met een scheutje olie.

2

Meng in een kom ricotta, peper, zout, kerrie, 1 tl citroenrasp en 1 tl citroensap door elkaar.

3

Snijd de pangasiusfilet in kleine blokjes. Kluts 1 ei met de maïzena tot er geen klontjes meer in zitten. Meng vervolgens de eieren door het ricottamengsel. Voeg de pangasiusblokjes, prei en erwten toe aan het mengsel.

4

Bedek een springvorm met bakpapier. Haal de vellen filodeeg uit elkaar en bekleed de bodem en de randen van de springvorm. Zorg er voor dat vellen elkaar overlappen. Deeg dat over de randen heen valt, mag blijven hangen en kan later over de taart heen worden gevouwen.

5

Verspreid de preivulling over de bodem van de springvorm. Vouw de randen filodeeg naar binnen en plaats de taart voor 1,5 uur in de oven.

Preitaart met pangasiusfilet

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.