Preitaart Met Pangasiusfilet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Preitaart met pangasiusfilet

Een hartige taart vinden wij minstens zo lekker als de zoete variant! In dit recept gaan wij voor een hartige preitaart met een vulling van pangasiusfilet, ricotta en erwten. De preitaart is goed gevuld waardoor deze perfect is als avondmaaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept preitaart met pangasiusfilet

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 45min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de preien schoon, snijd ze in dunne halve ringen en bak in een koekenpan met een scheutje olie.
2
Meng in een kom ricotta, peper, zout, kerrie, 1 tl citroenrasp en 1 tl citroensap door elkaar.
3
Snijd de pangasiusfilet in kleine blokjes. Kluts 1 ei met de maïzena tot er geen klontjes meer in zitten. Meng vervolgens de eieren door het ricottamengsel. Voeg de pangasiusblokjes, prei en erwten toe aan het mengsel.
4
Bedek een springvorm met bakpapier. Haal de vellen filodeeg uit elkaar en bekleed de bodem en de randen van de springvorm. Zorg er voor dat vellen elkaar overlappen. Deeg dat over de randen heen valt, mag blijven hangen en kan later over de taart heen worden gevouwen.
5
Verspreid de preivulling over de bodem van de springvorm. Vouw de randen filodeeg naar binnen en plaats de taart voor 1,5 uur in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via