Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bastognemousse met karamelsaus

Op zoek naar een makkelijk dessert waarvoor je maar weinig ingrediënten nodig hebt? Deze bastognemousse met karamelsaus is de oplossing! De bereiding van het toetje is al binnen 15 minuten gebeurd, waarna je de glazen een uur laat opstijven in de koelkast. Dit toetje kan je dus heel gemakkelijk van tevoren klaarmaken. Ideaal!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bastognemousse met karamelsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Breek ¼ van de bastognekoeken door de helft. Verdeel de rest van de bastognekoeken in 2 delen. Breek de ene helft in grove stukken. Hak de andere helft tot poeder in de foodprocessor of hakmolen.
2
Klop de slagroom samen met de vanillesuiker op tot yoghurtdikte. Voeg de mascarpone toe en mix 1 min. mee op hoge snelheid. Roer de bastogne kruimels door het geheel met een spatel.
3
Verdeel de helft van de grove stukken bastogne over de glazen. Verdeel de helft van de bastognemousse over de glazen.
4
Verdeel hierop de rest van de grove stukken bastogne en de helft van de karamelsaus. Verdeel de rest van de bastognemousse op de karamelsaus. Laat de glazen minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
5
Verdeel vlak voor serveren de rest van de karamelsaus over de glazen en garneer met de halve bastognekoeken.

Wat is bastognekoek?

We kennen het allemaal wel: de blauw met gele verpakking van de bastognekoeken uit de supermarkt. Deze heerlijk zoete kandijkoeken worden gemaakt van zelfrijzend bakmeel, eidooier, suiker, boter, kandijstroop, kaneel en kruidnagel. Een smaakbommetje in een koekje! De koeken komen oorspronkelijk uit België en bestaan inmiddels al meer dan 70 jaar. Wat een feestje dat we al zo lang van deze koekjes kunnen genieten!

Uit het vuistje zijn ze al enorm lekker bij de koffie of thee of gewoon, voor tussendoor. Maar je maakt er ook de lekkerste zoete desserts, taarten en andere gebakjes mee. Gebruik het als taartbodem voor een cheesecake of voor monchoutaart, maar ook in combinatie met een lekkere mousse of in een cupcake is het ontzettend lekker.

Meer recepten met bastognekoeken

Bastognekoeken zijn ontzettend geschikt om heerlijke, zoete recepten mee te maken. Tegen een lekker dessert of een heerlijk tussendoortje met bastognekoek kan niets op! Deze kwarktaart bites met citroen en witte chocolade zijn net mini cheesecakes. Perfect voor wanneer je zin hebt in iets lekkers, maar niet te machtig of te groot. Chocoladeliefhebber? Dan is arretjescake echt iets voor jou! Verwerk er bastognekoeken in voor een lekkere crunch en jouw tussendoortje is compleet. Heerlijk voor bij de koffie, maar ook met een bol ijs als dessert. Een bastogne boterkoek mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. De boterkoek is lekker smeuïg en licht knapperig en de bastognekoeken voegen een enorm lekkere touch toe aan de boterkoek. Iets wat je zeker moet proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via