In samenwerking met:
GRO Blended Burger Met Parelcouscous
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Blended burger met parelcouscous salade

Op zoek naar een lekker zomers gerecht dat perfect is voor het BBQ-seizoen? Zoek niet verder dan deze parelcouscoussalade met een gebakken Blended Burger op de BBQ! Dit heerlijke recept bevat GRO’s Blended hamburgers, die perfect zijn voor het grillen op de BBQ. Dit wordt een regelrechte hit bij je familie en vrienden!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept blended burger met parelcouscous salade

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan.
2
Kook het water en voeg hier 1/3 van de olijfolie aan toe. Voeg de parelcouscous toe en kook in 12-14 min. gaar. Giet af en spoel koud na. Meng de couscous met de helft van de resterende olijfolie.
3
Snijd de paprika in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de peterselie, munt en koriander fijn en verkruimel de feta.
4
Voeg de afgekoelde couscous toe in een kom en meng met de gesneden groenten, knoflook, kruiden en feta. Breng op smaak met peper en zout, de resterende olijfolie en het citroensap.
5
Gril de Blended Burgers op de barbecue tot deze lichtbruin gekleurd zijn.
6
Serveer de couscous salade samen met de Blended Burger.

Tip: maak een kommetje van 2 blaadjes radicchio sla en serveer hierin de couscous salade.

Tip: geen barbecue? Bak de Blended Burgers in een koekenpan.

Genieten met de Blended Burger

Het hart van de Blended Burger met parelcouscous salade is de mixed burger van GRO, die voor de helft gemaakt is van oesterzwammen. Oesterzwammen, bekend om hun vlezige textuur en umami-smaak, vormen een uitstekend alternatief voor traditionele vleestoevoegingen. Ze zijn een populaire keuze onder vegetariërs en veganisten vanwege hun veelzijdigheid en gezondheidsvoordelen. In combinatie met zorgvuldig geselecteerde kruiden en specerijen wordt de gemengde burger een heerlijk en gezond alternatief voor hamburgerliefhebbers met alle voedingsvoorkeuren.

Een ander verrukkelijk recept met oesterzwammen, is deze paratha met pulled oesterzwam en riata. Een verrassend lekker recept dat in 25 minuten op tafel staat. Ook in dit recept vormt de oesterzwam een perfecte vleesvervanger.

Bij de Blended Burger hoort een salade van parelcouscous, die een heerlijk contrast van texturen toevoegt. Parelcouscous, ook wel bekend als Israëlische couscous, is groter en taaier dan zijn traditionele tegenhanger. Het heeft een subtiele nootachtige smaak die perfect past bij het hartige profiel van de Blended Burger.

Om dit verrukkelijke gerecht compleet te maken, wordt er een lichte dressing over de parelcouscoussalade verdeeld, waardoor het pittige en kruidachtige tonen krijgt. De dressing bevat ingrediënten zoals olijfolie, citroensap, knoflook en verse kruiden, waardoor het algehele smaakprofiel naar een hoger niveau wordt getild en het gerecht samenkomt.

Of je nu een vegetariër, veganist of gewoon een avontuurlijke voedselliefhebber bent, de Blended Burger met parelcouscous salade zal zeker aan je trekken voldoen. De harmonieuze mix van oesterzwammen, parelcouscous en verse groenten zorgt voor een gezonde en smaakvolle maaltijd die zowel lekker als voedzaam is. Trakteer uw smaakpapillen op deze verrukkelijke creatie en beleef culinair genieten op een nieuw niveau.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via