In samenwerking met:
Cordon Blue Met Citroen Aardappelpuree 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Cordon bleu met citroenaardappelpuree

Zin in een makkelijk AVG’tje? Dan ben je hier op het juiste adres! De combinatie van varkens cordon bleu met citroenaardappelpuree en gebakken doperwten met cherrytomaten is er een waar je zeker weten blij van wordt. Makkelijk, snel te maken en gewoon weg lekker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept cordon bleu met citroenaardappelpuree

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Rasp de schil van de helft van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Snijd de overige citroen in partjes.
2
Bereid de gestoomde aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de citroenrasp en het citroensap toe en meng door elkaar.
3
Verhit een pan met 2/3 van de olijfolie op middelhoog vuur en bak de varkens cordon bleu in 8 min. gaar.
4
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de doperwten en cherrytomaten 6 min. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de aardappelpuree, doperwten, cherrytomaten en cordon bleus over de borden. Leg op elke cordon bleu een partje citroen.

Wat is cordon bleu eigenlijk?

Een cordon bleu is een gepaneerd stuk vlees. Het kan worden gemaakt van kalfsvlees, kippenvlees, rundvlees of varkensvlees en heeft veel weg van een schnitzel. Het grootste verschil is dat een cordon bleu wordt gevuld met ham en kaas. Vervolgens wordt het gebakken of gefrituurd en geserveerd met bijgerechten als aardappelen, groenten of een salade. Denk aan dit recept met citroenaardappelpuree en doperewten, maar ook deze kipcordonbleu met groene asperges is een aanrader.

Cordon bleu betekent in het Frans ‘blauwe lint’, wat verwijst naar de hoogwaardige culinaire vaardigheden. Het is onduidelijk waar de cordon bleu precies vandaan komt. De een roept dat de oorsprong van de cordon bleu in Frankrijk ligt, terwijl de ander roept dat het uit Zwitserland of Oostenrijk komt. Eén ding is zeker, de cordon bleu is door de jaren heen populair geworden in veel delen van de wereld! In Nederland combineren we het stukje vlees graag met gekookte aardappelen of aardappelpuree en wat knapperige groenten uit het seizoen. Een echt AVG’tje dus!

Geen liefhebber van kaas bij je vlees? Ga dan voor een klassieke schnitzel! Een schnitzel kan eigenlijk bij alles worden geserveerd. Zo is deze schnitzel met pastinaakfrietjes onwijs lekker om te proberen, maar een krokante kipschnitzel met bloemkoolrijst en andere groenten is ook een aanrader. Bij beide recepten krijg je extra veel groenten binnen door de frietjes te vervangen door pastinaakfrietjes en door rijst te vervangen door bloemkoolrijst. Benieuwd naar nog meer smakelijke recepten met schnitzel? Je vindt ze allemaal op Eatertainment!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via