Gegratineerde pastaschotel met witlof
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gegratineerde pastaschotel met witlof

Ovenschotels met aardappel ken je vast al, maar wist je dat je ook met een restje pasta een heerlijke ovenschotel kunt maken? Gebruik groente die nog in je koelkast liggen en maak er iets lekkers van!

Wij gebruikten witlof voor deze ovenschotel, maar je kunt ook andere groenten gebruiken die je nog in huis hebt. De pasta kun je zelfs vervangen door aardappelen of rijst en de kaas kun je vervangen door broodkruim. Rooster hiervoor oud brood en verkruimel met een mixer.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gegratineerde pastaschotel met witlof

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud water.
2
Haal de peterselie van de takjes en hak ¾ fijn. Snijd de bloemkool in roosjes, breng een pan water aan de kook, kook 8 min. en giet af.
3
Was de witlof en verwijder de buitenste bladeren en de stronk. Snijd de witlof over de lengte 2 keer doormidden.
4
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak het gehakt met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder in 3 à 5 min. rul op middelhoog.
5
Meng de pasta, bloemkoolroosjes, het gehakt en de fijngehakte peterselie in een kom.
6
Schep het geheel vervolgens in een ovenschaal en verdeel de witlof over de bovenkant. Verdeel vervolgens de kaas over de ovenschotel zodat de bovenkant volledig is bedekt. Zet de schaal 20 à 25 min. in de oven. Garneer met de overige blaadjes peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via