Gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten

Een heerlijke soep van geroosterde groenten. Het maken is in een handomdraai gebeurd omdat de oven een groot deel van het werk doet. De soep krijgt een lekkere romige smaak door de geroosterde cashewnootjes. Een verrassend gerecht om te serveren.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd grof. Maak de rode ui en knoflook schoon en snijd grof. Verwijder de steel van de rode peper en snijd de tomaten in partjes.
2
Verdeel alle gesneden groente op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¼ van de olie. Rooster 20 min. in de oven. Voeg de cashewnootjes de laatste 5 min. toe en rooster mee.
3
Verhit de helft van de olie in een soeppan. Voeg de gegrilde groente en de helft van de cashewnoten toe aan de pan samen met de groentebouillon en verwarm 5 min. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
4
Snijd de peterselie en de overige cashewnoten grof. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de zwarte peper, resterende olie en de grof gesneden peterselie en cashewnoten.
Madre_Goccia_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij paprikasoep: Greco bianco

Bij deze gegrilde paprikasoep is het heerlijk om een zachte witte wijn te serveren. De Madre Goccia van tenuta Iuzzolini uit het Italiaanse Ciro is perfect geschikt. Deze wijn wordt gemaakt van greco bianco druiven en een klein percentage chardonnay. Een heerlijk Mediterrane wijn met veel geelfruit en zachte tonen. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Welke kruiden horen in een paprikasoep?

Kruiden zoals verse tijm zijn erg lekker bij het maken van paprikasoep. Daarnaast is het altijd lekker om knoflook en ui te gebruiken in je gerechten, dit geeft net wat meer smaak. De paprika’s en de bouillon geven al veel smaak in deze soep.

Wat is lekker bij paprikasoep?

Paprikasoep is erg lekker om bijvoorbeeld als voorgerecht te eten. Wil je het als hoofdgerecht eten? Eet er dan een broodje bij, dip het in je soep of eet het lekker met kruidenboter.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?