Gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten

Een heerlijke soep met van geroosterde groenten. Het maken is in een handomdraai gebeurd omdat de oven een groot deel van het werk doet. De soep krijgt een lekkere romige smaak door de geroosterde cashewnootjes. Een verrassend gerecht om te serveren

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd grof. Maak de rode ui en knoflook schoon en snijd grof. Verwijder de steel van de rode peper en snijd de tomaten in partjes.
2
Verdeel alle gesneden groente op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¼ van de olie. Rooster 20 min. in de oven. Voeg de cashewnootjes de laatste 5 min. toe en rooster mee.
3
Verhit de helft van de olie in een soeppan. Voeg de gegrilde groente en de helft van de cashewnoten toe aan de pan samen met de groentebouillon en verwarm 5 min. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
4
Snijd de peterselie en de overige cashewnoten grof. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de zwarte peper, resterende olie en de grof gesneden peterselie en cashewnoten.
Wijntip van Yves

Greco bianco

Bij deze gegrilde paprikasoep is het heerlijk om een zachte witte wijn te serveren. De Madre Goccia van tenuta Iuzzolini uit het Italiaanse Ciro is perfect geschikt. Deze wijn wordt gemaakt van greco bianco druiven en een klein percentage chardonnay. Een heerlijk Mediterrane wijn met veel geelfruit en zachte tonen. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via