gemarineerde zalm van de BBQ
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemarineerde zalm met little gem, komkommer, granaatappel en citroendressing

Dit recept met zalm van de barbecue (of uit de grillpan) is erg verrassend. Niet alleen wordt de zalm gegrild op de barbecue, maar ook de little gem. Little gem is een soort mini kropsla en erg lekker als het gegrild wordt. De sla en gemarineerde zalm krijgen een lekkere zomerse smaak door de frisse citroendressing en granaatappel.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gemarineerde zalm met little gem, komkommer, granaatappel en citroendressing

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
1
Hak de takjes dille en blaadjes munt. Was de citroen en rasp de schil met een fijne rasp. Meng de citroenrasp met de gehakte dille, munt en het zeezout. Pers het sap uit de citroen en meng ¾ sap door het kruidenmengsel. Bedek de zalmfilet met het kruidenmengsel en laat dit 60 min. marineren.
2
Maak de barbecue aan en laat deze goed warm worden. Snijd de little gem over de lengte door de helft. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm.
3
Meng de mayonaise met de rest van de citroensap en eventueel een eetlepel water, zodat een dunne dressing ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
4
Gril de little gem op de snijkant, zodat er een grilstreep ontstaat. Leg deze met de grilkant omhoog op het bord. Strooi de blokjes komkommer en granaatappel erover.
5
Schroei alle kanten van de zalm dicht op de barbecue of in de grillpan, 1-2 minuten per kant is voldoende. De zalm mag nog rosé zijn van binnen. Snijd de zalm in dunne plakjes en serveer op de little gem. Maak het gerecht af met de citroendressing.

Zalm is gezond

Zalm: wij zijn er echt dol op. Het heeft een zachte smaak wat het goed doet in veel gerechten. Maar naast het feit dat zalm lekker is, is het ook nog eens hartstikke gezond! Zo zit er veel omega-3 in zalm, wat erg goed is voor je brein. Het verbetert namelijk de hersenfunctie, waaronder je geheugen. Daarnaast zorgt omega-3 voor een glanzende en soepele huid. Zalm is ook ontzettend goed voor je ogen: door de vitamine A wordt de vochtbalans in je ogen op peil gehouden en helpt het je gezichtsvermogen. En heb je net een flinke workout gedaan in de sportschool? Dan helpen de eiwitten in zalm je spieren te herstellen en houdt de vis je spieren gezond. Zo zijn er nog véél meer gezondheidsvoordelen van zalm. Deze lekkere vis mag wat ons betreft dus vaker op het menu staan.

Vis op de BBQ

Het is duidelijk dat wij fan zijn van zalm en het dus ook een heerlijke vis vinden voor op de barbecue. Als jij ook fan bent, dan moet je deze zalm op een rookplank écht eens proberen: de vis krijgt door de rookplank en barbecue een heerlijke rokerige smaak. Maar andere vissoorten zijn ook erg lekker. Zo hebben wij een heerlijk recept voor Thaise kabeljauw op de barbecue. Deze witte vis met milde smaak wordt lekker op smaak gebracht door Thaise smaakmakers. En wil je meer inspiratie voor vis op de barbecue? Bekijk dan onze receptenpagina.

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Ei
  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via