Grieks gevulde zalm uit de oven
Niveau
Beginner
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Grieks gevulde zalm uit de oven

Zin in vis? Ga voor Grieks gevulde zalm uit de oven. Makkelijker kan bijna niet: een kwestie van een paar minuten op smaak brengen en in de oven schuiven! De combinatie van feta met rode ui zorgt voor een frisse smaaksensatie.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept grieks gevulde zalm uit de oven

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de courgette in blokjes en de rode ui in ringen. Snijd de dille fijn.
2
Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Maak een inkeping in het midden van de zalmfilets en leg de zalm open. Vul de zalm als eerste met de courgetteblokjes, vervolgens de rode ui en olijven. Giet olijfolie over het geheel en maak op smaak met peper, zout en dille.
3
Bak het gerecht in ca. 25 min. gaar. Garneer tot slot met feta.
Wijntip van Yves

Riesling

Deze zeer flexibele druif is de enige die goed gedijt in het unieke, koele klimaat van de Moezel en de noordelijke Rijnstreek. De Riesling heeft kleine druifjes met een dikke schil in de vorm van kleine compacte trossen.

Lergenmüller Tiefgang Kalkstein Riesling Trocken: een zalm uit de oven is minder vet en daar past deze lichtgroene en droge Riesling goed bij. Fris boeket, fruitig met tonen van witte perzik, mirabel en hints van limoen en kiwi. Sappig en soepel in de mond. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

W
Wilhelmina
Wat eet je hierbij? Rijst of brood?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Wilhelmina, dit is een koolhydraatarm recept. Mocht je graag een bron van koolhydraten willen toevoegen dan kun je hier bijv. gebakken aardappelen bij serveren. Rijst of brood kan ook, afhankelijk van wat je lekker vindt. Veel kookplezier!

Geef een reactie