In samenwerking met:
Kaasbitterballen Met Mosterdmayonaise 3735 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kaasbitterballen met mosterdmayonaise

Er gaat niets boven een heerlijke bitterbal met mosterd. Biertje erbij en de borrel is compleet! In dit recept gaan we voor kaasbitterballen van Kwekkeboom, gemakkelijk te bereiden in de oven of de airfryer. Garneer met een heerlijk sausje van mosterdmayonaise, wat zongedroogde tomaatjes en bieslook en je bitterbal ziet er een stuk chiquer uit!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten

Recept kaasbitterballen met mosterdmayonaise

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Bereid de kaasbitterballen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Meng ondertussen de mosterd met de mayonaise. Klop de slagroom op en spatel rustig door de mosterdmayonaise. Snijd de zongedroogde tomaten in de lengte in reepjes van 2 cm. Snijd de bieslook in stengels van 2 cm.
3
Doe de mosterdmayonaise in het spuitzakje en doe op iedere bitterbal een toefje van de mayonaise. Garneer met een reepje zongedroogde tomaat en takjes bieslook en serveer met de overgebleven mosterdmayonaise.

Een heerlijke Nederlandse delicatesse: bitterballen!

In Nederland is er één snack die de harten van velen heeft veroverd en de culinaire scene van het land domineert: de bitterbal. Deze kleine, knapperige lekkernij is niet alleen geliefd bij de lokale bevolking, maar heeft ook internationale faam verworven als een must-try Nederlandse specialiteit.

Bitterballen zijn ronde, gefrituurde balletjes met een krokante buitenkant en een smeuïge vulling. Het geheim van hun onweerstaanbare smaak zit in de bereiding. Traditioneel worden bitterballen gemaakt van een mengsel van rundvleesragout, bouillon, kruiden en specerijen. Dit mengsel wordt eerst gekookt en vervolgens afgekoeld om een stevige vulling te vormen. Daarna worden de balletjes gerold, gepaneerd in een krokant laagje, en gefrituurd tot ze goudbruin en knapperig zijn. Het resultaat is een heerlijke, hartige smaakexplosie.

Een interessant aspect van bitterballen is dat ze in verschillende smaakvarianten verkrijgbaar zijn. Hoewel de klassieke rundvleesragoutvariant veruit de populairste is, zijn er ook vegetarische en zelfs visbitterballen beschikbaar, waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn. Naast de bekende bitterbal in Nederland, is de arancini populair in Italië. Het idee is eigenlijk hetzelfde als een bitterbal, maar in plaats van ragout worden de gefrituurde balletjes gevuld met risotto en mozzarella.

Bitterballen gaan verder dan alleen de smaak; ze zijn een symbool van gezelligheid en samenzijn in Nederland. Ze worden vaak gedeeld onder vrienden en familie, en de gesprekken vloeien net zo soepel als het bier dat erbij wordt geserveerd. Bitterballen zijn een onmisbaar onderdeel geworden van Nederlandse bijeenkomsten en feesten.

Meer vegetarische recepten

Ben je op zoek naar meer vegetarische borrelhapjes? Of toch een lekker recept voor het avondeten? Bekijk de pagina met de lekkerste vegetarische recepten en laat je inspireren!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via