Het perfecte dessert voor de herfst- en winterperiode is deze luchtige kaki mousse. Romig, smaakvol en heel snel gemaakt! Zo maak je een druiligere dag gelijk weer goed. Garneer de mousse met plakjes kaki, amandelschaafsel en verse munt en het dessert is klaar om te serveren.
Kaki, ook wel bekend als sharonfruit of persimmon, is een heerlijke vrucht die oorspronkelijk afkomstig is uit China, maar nu wereldwijd wordt geteeld. Er zijn twee hoofdtypen kaki’s: astringente en niet-astringente. De astringente kaki moet eerst rijpen tot hij zacht en sappig is, terwijl de niet-astringente kaki direct gegeten kan worden wanneer hij nog stevig is. Beide varianten hebben een zoete, honingachtige smaak en zijn rijk aan voedingsstoffen. Met zijn zoete, honingachtige smaak en sappige textuur voegt deze exotische vrucht een uniek element toe aan diverse gerechten.
Of je nu kiest voor een verfrissende salade, een gezonde smoothie, een warm bijgerecht of een pittige salsa, kaki voegt een unieke zoetheid en textuur toe aan je gerechten. Experimenteer met deze recepten en ontdek de veelzijdigheid van deze heerlijke vrucht.
Niet zo’n zoetekauw? Misschien kunnen we je dan beter inspireren met een borrelhapje of een hartig dessert. Bekijk de pagina met de lekkerste recepten en ontdek jouw favoriet!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment