Limoncello tiramisu
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Limoncello tiramisu

Tiramisu met een twist! Uiteraard met de vertrouwde sterke koffie maar ook met mascarpone, kwark, lemoncurd én limoncello. De verrassende ingrediënten geven dit dessertje een frisse touch.
Door te serveren in leuke kleine glaasjes heeft iedereen een mooie eigen portie.

Zelf maken? Bestel eenvoudig Koreman’s Limoncello via de webshop. Bekijk Koreman’s website voor meer informatie en andere lekkere Cello’s.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten ter garnering

Recept limoncello tiramisu

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Meng de koffie met de suiker en 5/8 deel van de limoncello. Roer door en laat volledig afkoelen.
2
Mix de mascarpone met de kwark, lemoncurd en de overige limoncello in een kom.
3
Breek de lange vingers doormidden. Schenk de afgekoelde mix van limoncello koffie in een diep bord.
4
Zet de glaasjes klaar en begin met een laagje van het mascarpone mengsel. Dip de lange vingers een paar seconden (niet langer want dan worden ze te zacht!) in de limoncello koffie en leg ze op de mascarpone. Druk zachtjes aan. Herhaal deze stap nog eens en eindig met een laag mascarpone. Tip: Hou je van een stevigere tiramisu? Laat hem dan nog 30 min. opstijven in de koelkast.
5
Hak de overige lange vingers ter garnering tot kruim. Garneer de tiramisu voor het opdienen met de kruimels en een klein dotje lemoncurd.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via