In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Mini pizzabites met zwarte olijven, pecorino, chorizo en tomatensalsa

Mini pizzabites met chorizo, zwarte olijven en tomatensalsa, lekker voor bij de borrel of als snack tussendoor. De chorizo zorgt in combinatie met de zwarte olijven voor een heerlijke exclusieve smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept mini pizzabites met zwarte olijven, pecorino, chorizo en tomatensalsa

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het pizzadeeg uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen.
2
Pel en snijd de knoflook fijn, roer dit door de tomatenblokjes met de Verstegen World Spice Blend Napoli.
3
Verwijder de schil van de chorizo en snijd deze in blokken van 1 cm. Rasp de pecorino met een rasp grof.
4
Rol het pizzadeeg uit en steek er met een steker of een glas rondjes uit van 5 cm. Leg de uitgestoken pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat.
5
Verdeel de tomatensalsa over het deeg en beleg deze met de chorizo, zwarte olijven en geraspte pecorino.
6
Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven af voor 15 min. tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de pizza’s uit de oven, garneer deze met de kleine blaadjes van de basilicum en serveer. Strooi naar smaak extra Verstegen World Spice Blend Napoli kruiden over de mini pizzabites.

Tip: voor de vegetarische optie van dit gerecht vervang je de chorizo door gegrilde paprika. Deze snijd je in blokken van 1 cm en verdeel je over de pizza’s samen met de olijven en pecorino.

Alles wat je moet weten over de herkomst van Pizza

Pizza is een van de meest geliefde gerechten ter wereld. Hoewel de oorsprong van pizza niet helemaal duidelijk is, wordt vernomen dat het gerecht voor het eerst werd gemaakt in de regio Napels in de 18e eeuw.

De traditionele pizza is een plat brood, belegd met tomatensaus, kaas en andere ingrediënten zoals groenten, vlees en kruiden. De oorspronkelijke pizza was veel eenvoudiger en bevatte alleen tomatensaus en mozzarella. Deze pizza, bekend als de Margherita, is vernoemd naar de koningin van Italië, Margherita van Savoye.

In de jaren ’50 en ’60 werd pizza steeds populairder in de Verenigde Staten, vooral in New York en Chicago. De Amerikaanse versie van pizza is vaak dikker, groter en bevat meer toppings dan de Italiaanse versie.

Tegenwoordig zijn er talloze variaties op de traditionele pizza, van vegetarisch tot glutenvrij, maar ook veganistisch. Ondanks al deze variaties blijft pizza een van de meest populaire gerechten ter wereld. Het is snel, gemakkelijk en lekker, en het kan worden gegeten als een snack, lunch of avondmaal.

Pizza biedt dus heel veel mogelijkheden. Naast de mini pizzabites zijn er veel andere gerechten die de moeite waard zijn om te proberen, zoals flammkuchen of pasta. Zin in iets hartigs? Ga dan voor deze heerlijke flammkuchen carpaccio. Door de jaren heen is de flammkuchen op steeds meer plekken populair geworden, waaronder in Nederland. In dit recept beleggen we de flammkuchen met carpaccio, rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Of ga voor deze heerlijke vegetarische pasta Pangrattato met bloemkool, deze pasta staat al binnen 20 minuten op tafel!

mini pizza
mini pizza

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via