Ingrediënten

5 personen
Ingrediënten quiche
Ingrediënten gebakken champignons
Ingrediënten vinaigrette
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Vet de kleine quichevormpjes in met 1/3 olie en beleg ze elk met 1 plakje bladerdeeg.
2
Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne ringen. Verhit 1/3 olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur totdat de ui gekarameliseerd is. Laat vervolgens afkoelen.
3
Kluts in een kom de slagroom en ei. Voeg het afgekoelde ui-knoflookmengsel en de geraspte kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met wat zout en peper.
4
Snijd de snoeptomaatjes doormidden. Verdeel het slagroommengsel over de vormpjes en plaats hier de snoeptomaatjes op.
5
Bak de quiches 30 min in de oven totdat deze goudbruin zijn en een prikker er schoon uitkomt.
6
Snijd ondertussen de champignons in grove stukken. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de champignons op middelhoog vuur 2 min aan. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de takjes tijm toe. Bak nog 4 minuten tot de champignons gaar en gekleurd zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
7
Meng voor de vinaigrette de wijnazijn met de honing, mosterd, zout en peper. Voeg de olie al roerend toe.
8
Serveer de quiche met de champignons warm. Druppel de vinaigrette over de champignons en garneer met een blaadje salie.

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Mosterd
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie