Paella, je hebt dit gerecht vast wel eens gegeten. Het leuke aan dit geurige rijstgerecht is dat je er alle kanten mee op kunt. Zo variëren de ingrediënten in Spanje bijvoorbeeld afhankelijk van de regio waar je je bevindt. Naast het hoofdingrediënt rijst kun je dus volop experimenteren met vlees, vis en groente.
Je gaat een lekkere, grote pan paella maken, maar welke rijst gebruik je hiervoor? Het is belangrijk om te kiezen voor rijst die veel vocht kan opnemen. Bekende paella rijst soorten zijn bomba, redondo, albufera en marisma. Deze soorten rijst zijn te koop in (Spaanse) delicatessewinkels. Heb je niet zo’n winkel in de buurt? Paella kan ook gemaakt worden met risotto rijst of met gele rijst.
Geen paella pan in huis? Dan kan je je paella ook maken in bijvoorbeeld een wokpan. Kies voor een zo groot mogelijke pan.
Paella is een hele maaltijd op zich. Maar wil je er nog iets anders eten naast de paella? Maak er een lekkere, gemixte salade bij. Lekker fris en ook nog eens heel gezond!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment