Deze tortilla’s vol groenten zijn snel en makkelijk te maken. Het pittige van de Verstegen World Spice Blend Habanero wordt in balans gebracht met de crème fraîche en bloemkool.
Tip: voeg voor een visvariant 150 gram scampi’s toe. Voeg deze toe wanneer de kikkererwten, bloemkool en paprika bij de knoflook in de pan gaan.
Tortilla’s zijn een veelzijdig en geliefd gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Mexicaanse keuken. Ze bestaan uit platte, ronde deegschijven gemaakt van maïsmeel of tarwemeel. Naast de traditionele maïs- en tarwetortilla’s zijn er nog verschillende andere soorten tortilla’s die in verschillende keukens en culturen voorkomen. Bijvoorbeeld: volkoren tortilla’s, spinazie- en bieten tortilla’s en paprika tortilla’s.
De oorspronkelijke tortilla’s werden gemaakt van maïs en zijn al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse keuken. Tarwetortilla’s werden later geïntroduceerd en zijn populair in Noord-Mexico en de grensregio met de Verenigde Staten.
Tortilla’s kunnen worden gevuld met heel veel verschillende ingrediënten, waardoor ze geschikt zijn voor zowel hartige als zoete gerechten. Veelvoorkomende vullingen zijn gegrild vlees (zoals rundvlees, kip of varkensvlees), bonen, kaas, guacamole, salsa, groenten, rijst en eieren. Populaire varianten zijn onder andere taco’s, quesadillas en burritos.
Tortilla’s zijn niet alleen populair in Mexico, maar hebben zich ook verspreid naar andere delen van de wereld en zijn een onderdeel geworden van de Tex-Mex-keuken. Ze worden vaak geserveerd als street food, in restaurants en thuis als een snelle en smakelijke maaltijd.
De Tex-Mex-keuken is een culinaire stijl die ontstaan is uit de combinatie van Texaanse en Mexicaanse gerechten. Het is een fusionkeuken die invloeden uit beide culturen combineert en unieke gerechten en smaken voortbrengt. De term “Tex-Mex” verwijst naar de samensmelting van de woorden “Texas” en “Mexicaans”.
Ben je benieuwd naar nog meer Mexicaanse recepten? Probeer dan deze Mexicaanse pizza, ideaal voor een drukke doordeweekse avond of wanneer je even geen zin hebt om uitgebreid te koken. Of geef een Griekse twist aan de Mexicaanse keuken en probeer deze Griekse quesadilla’s met muntyoghurt, een heerlijke variatie!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment