In samenwerking met:
WSB Habanero Paprika Tortilla’s Gevuld Met Rode Paprika En Kikkererwten (2)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Paprika tortilla’s gevuld met rode paprika en kikkererwten

Deze tortilla’s vol groenten zijn snel en makkelijk te maken. Het pittige van de Verstegen World Spice Blend Habanero wordt in balans gebracht met de crème fraîche en bloemkool.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept paprika tortilla’s gevuld met rode paprika en kikkererwten

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de paprika in repen van 1 cm en snijd de prei in ringen van 5 mm dik. Snijd de bloemkool in roosjes van 2 cm, pel en snijd de knoflook fijn.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool in 3 min. beetgaar, giet deze af.
3
Verwarm een pan met olijfolie en voeg hier de knoflook en prei aan toe bak deze 4 min. op middelhoog vuur zodat deze beginnen te kleuren. Voeg hier de kikkererwten, bloemkool en paprika aan toe. Bak deze 3 min. mee en voeg hier vervolgens Verstegen World Spice Blend Habanero, crème fraîche en naar smaak zout aan toe en roer dit door.
4
Plaats de tortilla’s ondertussen op een rek en bak deze 5 min. in de voorverwarmde oven. Pluk de blaadjes peterselie van de takjes.
5
Verdeel de groenten over de tortilla’s en vouw deze dicht. Garneer hier als laatste de platte peterselie overheen.

Tip: voeg voor een visvariant 150 gram scampi’s toe. Voeg deze toe wanneer de kikkererwten, bloemkool en paprika bij de knoflook in de pan gaan.

Verschillende soorten tortilla’s

Tortilla’s zijn een veelzijdig en geliefd gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Mexicaanse keuken. Ze bestaan uit platte, ronde deegschijven gemaakt van maïsmeel of tarwemeel. Naast de traditionele maïs- en tarwetortilla’s zijn er nog verschillende andere soorten tortilla’s die in verschillende keukens en culturen voorkomen. Bijvoorbeeld: volkoren tortilla’s, spinazie- en bieten tortilla’s en paprika tortilla’s.

De oorspronkelijke tortilla’s werden gemaakt van maïs en zijn al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse keuken. Tarwetortilla’s werden later geïntroduceerd en zijn populair in Noord-Mexico en de grensregio met de Verenigde Staten.

Tortilla’s kunnen worden gevuld met heel veel verschillende ingrediënten, waardoor ze geschikt zijn voor zowel hartige als zoete gerechten. Veelvoorkomende vullingen zijn gegrild vlees (zoals rundvlees, kip of varkensvlees), bonen, kaas, guacamole, salsa, groenten, rijst en eieren. Populaire varianten zijn onder andere taco’s, quesadillas en burritos.

Tortilla’s zijn niet alleen populair in Mexico, maar hebben zich ook verspreid naar andere delen van de wereld en zijn een onderdeel geworden van de Tex-Mex-keuken. Ze worden vaak geserveerd als street food, in restaurants en thuis als een snelle en smakelijke maaltijd.

De Tex-Mex-keuken is een culinaire stijl die ontstaan is uit de combinatie van Texaanse en Mexicaanse gerechten. Het is een fusionkeuken die invloeden uit beide culturen combineert en unieke gerechten en smaken voortbrengt. De term “Tex-Mex” verwijst naar de samensmelting van de woorden “Texas” en “Mexicaans”.

Ben je benieuwd naar nog meer Mexicaanse recepten? Probeer dan deze Mexicaanse pizza, ideaal voor een drukke doordeweekse avond of wanneer je even geen zin hebt om uitgebreid te koken. Of geef een Griekse twist aan de Mexicaanse keuken en probeer deze Griekse quesadilla’s met muntyoghurt, een heerlijke variatie!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?