romige bloemkoolsoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Romige bloemkoolsoep met tofu en salsa verde

Deze bloemkoolsoep is super romig en zacht door de toegevoegde tofu. Een techniek die je niet veel ziet, maar als je dit eenmaal hebt geproefd dan wil je niet anders meer! De Italiaanse salsa verde geeft een frisse touch aan het gerecht.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Salsa verde

Recept romige bloemkoolsoep met tofu en salsa verde

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Pel en snipper de sjalot en knoflook en snijd de prei in ringen. Verwarm 2/3 van de olijfolie in een soeppan op laag vuur en fruit de sjalot, knoflook en prei ca. 5 min.
2
Voeg de bloemkool en paddenstoelenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag als de soep kookt en laat 10 min. zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
3
Maak ondertussen de salsa verde. Pers de limoen. Snijd de oregano, basilicum en bieslook fijn. Meng het geheel samen met het limoensap, extra vergine olijfolie, grof zeezout, dijon-mosterd, honing en zwarte peper in een schaaltje en zet apart.
4
Snijd blokjes van het brood en rooster krokant in een koekenpan met 1 el olijfolie. Voeg zout naar smaak toe.
5
Voeg, wanneer de bloemkool gaar is, de tofu toe en mix dit met staafmixer tot een gladde soep. Voeg als laatste peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe.
6
Verdeel de soep over de soepkommen en maak met de salsa verde een swirl in de soep. Garneer met chilivlokken en serveer met de verse broodcroutons.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Mosterd
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

R
Ronald
Dit lijkt me een lekker recept, gaan we vanavond maken!
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi Ronald! Wat een goed idee! Past ook helemaal bij de tijd van het jaar en het weer momenteel. Eet smakelijk, laat ons vooral weten wat je ervan vond. Veel kookplezier, Sebastiaan, Eatertainment
R
Ronald
Joe dank je, we gaan aan de slag!

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via