romige bloemkoolsoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Romige bloemkoolsoep met tofu en salsa verde

Deze bloemkoolsoep is super romig en zacht door de toegevoegde tofu. Een techniek die je niet veel ziet, maar als je dit eenmaal hebt geproefd dan wil je niet anders meer! De Italiaanse salsa verde geeft een frisse touch aan het gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Salsa verde

Recept romige bloemkoolsoep met tofu en salsa verde

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de sjalot en knoflook en snijd de prei in ringen. Verwarm 2/3 van de olijfolie in een soeppan op laag vuur en fruit de sjalot, knoflook en prei ca. 5 min.
2
Voeg de bloemkool en paddenstoelenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag als de soep kookt en laat 10 min. zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
3
Maak ondertussen de salsa verde. Pers de limoen. Snijd de oregano, basilicum en bieslook fijn. Meng het geheel samen met het limoensap, extra vergine olijfolie, grof zeezout, dijon-mosterd, honing en zwarte peper in een schaaltje en zet apart.
4
Snijd blokjes van het brood en rooster krokant in een koekenpan met 1 el olijfolie. Voeg zout naar smaak toe.
5
Voeg, wanneer de bloemkool gaar is, de tofu toe en mix dit met staafmixer tot een gladde soep. Voeg als laatste peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe.
6
Verdeel de soep over de soepkommen en maak met de salsa verde een swirl in de soep. Garneer met chilivlokken en serveer met de verse broodcroutons.

Welke kruiden horen in een bloemkoolsoep?

Om bloemkoolsoep te kruiden is het erg lekker om kruiden als peterselie, tijm en laurier toe te voegen. Ook met peper en zout op smaak brengen is zeker een optie. Daarnaast kun je natuurlijk altijd kruiden gebruiken die jij lekker vindt en je soep kruiden naar eigen smaak.

Welke wijn bij een bloemkoolsoep?

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij bloemkoolsoep. Rode wijn kan ook, zoals een lichte Pinot Noir of een fruitige Merlot. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur.

Hoe lang kun je bloemkoolsoep bewaren?

Bloemkoolsoep kan in de koelkast worden bewaard in een afgesloten bakje gedurende 3-4 dagen. Als je de soep langer wilt bewaren, kun je deze in de vriezer bewaren. In de vriezer kan bloemkoolsoep tot 3 maanden worden bewaard.

Kan je bloemkoolsoep ook invriezen?

Bloemkoolsoep kan worden ingevroren. Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur voordat je deze in een luchtdichte doos of diepvrieszak doet en in de vriezer plaatst. Bloemkoolsoep kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Het is belangrijk om de soep langzaam te laten ontdooien in de koelkast voordat je deze opnieuw opwarmt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via