Stamppot met cavolo nero en vegetarische gehaktballen
Niveau
Beginner
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Stamppot met cavolo nero en vegetarische gehaktballen

Cavolo nero is een koolsoort die zijn oorsprong vindt in Italië. De vertaling van cavolo nero is zwarte kool, maar in Nederland beter bekend onder palmkool. Deze wintergroente wordt hier niet zo veel gebruikt, maar is heel gezond en lijkt qua smaak een beetje op boerenkool.
In dit recept is gekozen voor de combinatie met vegetarische gehaktballen, feta en granaatappelpitjes.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept stamppot met cavolo nero en vegetarische gehaktballen

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Voeg de aardappelen toe aan een pan en vul de pan met water totdat de aardappelen net onder staan. Breng het water aan de kook, kook de aardappelen gaar in 20 min. en giet af.
2
Meng ondertussen het vegetarische gehakt met het ei, paneermeel en de mosterd. Vorm gehaktballen van het gehakt. Verhit ¼ van de boter in een pan en bak de gehaktballen in 10 min. rondom bruin.
3
Verhit de resterende boter en de melk in een pan. Voeg dit toe aan de aardappelen en stamp tot een gladde stamppot. Meng de palmkool door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de stamppot over de borden. Brokkel de feta en garneer de stamppot met de feta, rucola en de granaatappelpitten. Serveer samen met de gehaktballen.

Wat is cavolo nero voor groente?

Cavolo nero is een donkere bladgroente met een milde, bittere smaak. Het is een type boerenkool dat vaak wordt gebruikt in de Italiaanse keuken.

Waar smaakt cavolo nero naar?

Cavolo nero heeft een aardse smaak met een licht bittere ondertoon. Het is minder bitter dan sommige andere koolsoorten en heeft een milde, nootachtige smaak.

Kun je cavolo nero rauw eten?

Cavolo nero kan rauw worden gegeten, hoewel het vaak wordt gekookt of gestoomd om de smaak en textuur te verbeteren. Als je het rauw wilt eten, is het het beste om de bladeren fijn te snijden en ze te mengen in een salade of smoothie. Het is wel belangrijk om de cavolo nero grondig te wassen voordat je het rauw eet om eventuele vuilresten of zand te verwijderen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via