In samenwerking met:
Witte Asperge Salade Met Aardappeltjes 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Witte aspergesalade met aardappeltjes

Nu de witte asperges weer volop beschikbaar zijn, eten wij ze het liefst elke dag. Je kan eindeloos variëren met witte asperges en deze keer gaan we voor een smaakvolle aspergesalade met aardappeltjes, courgette, veldsla en geitenkaas met honing.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept witte aspergesalade met aardappeltjes

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de courgette in dunne linten op de mandoline of met een kaasschaaf. Schil de asperges, snijd 2 cm van de onderkant en gooi dit weg. Snijd de rest in schuine stukken van 3 cm.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 7 min. beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de dille fijn. Verhit een grillpan met 1/3 van de olijfolie en gril de courgette plakken 3 min.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in 4 min. zacht. Giet af en laat schrikken onder koud water. Pel ze en snijd in kwarten.
4
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de opbakaardappeltjes en asperges 6 min. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de aardappeltjes en asperges over de borden en verdeel hier de courgettelinten, jonge bladsla, dille en geitenkaas met honing over. Leg de eieren op de salade en serveer.

Tip: de courgettelinten kunnen ook rauw verwerkt worden in de salade.

Het seizoen van het witte goud

Witte asperges zijn een geliefde lentelekkernij in veel delen van de wereld, vooral in Europese landen zoals Nederland, Duitsland en Frankrijk. Deze lange, bleekwitte groenten groeien onder de grond en worden geoogst zodra ze boven de grond beginnen te verschijnen. Witte asperges hebben een delicate smaak en een zachte textuur en ze worden vaak beschouwd als een culinaire delicatesse.

Er zijn talloze manieren om witte asperges te bereiden en te serveren. Een van de meest klassieke bereidingen is het koken van de asperges in licht gezouten water tot ze zacht en mals zijn. De gekookte asperges kunnen vervolgens worden geserveerd met gesmolten boter, hollandaisesaus, of een romige saus op basis van eieren. Traditioneel worden witte asperges vaak geserveerd met gekookte nieuwe aardappelen, ham en een hardgekookt ei, wat resulteert in een heerlijke en feestelijke maaltijd, zoals dit recept voor witte asperges met ham en ei.

Een andere populaire manier om witte asperges te bereiden is door ze te grillen of te roosteren. Door de asperges te besprenkelen met olijfolie, peper en zout en ze vervolgens kort te grillen tot ze knapperig en licht geschroeid zijn, krijgen ze een heerlijke rokerige smaak. Gegrilde witte asperges kunnen worden geserveerd als bijgerecht bij gegrild vlees of vis, of toegevoegd aan salades voor een lichte en smaakvolle touch.

Witte asperges kunnen ook worden gebruikt als hoofdingrediënt in diverse gerechten, zoals soepen, ovenschotels en pasta’s. Ze kunnen worden gesneden, gebakken of gestoomd en vervolgens worden toegevoegd aan verschillende recepten om een heerlijke en voedzame maaltijd te creëren. Genoeg asperge recepten om te maken dus!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via