Stevige Zwartebonensoep Met Pompoen En Griekse Yoghurt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Stevige zwarte bonensoep met pompoen en Griekse yoghurt

Zwarte bonen zijn een goede bron van voedingsstoffen door het hoge eiwit- en vezelgehalte. Daarnaast bevatten de bonen veel mineralen en antioxidanten. Ontzettend gezond dus om te verwerken in een soep! De zwarte boon is heel populair in de Latijns-Amerikaanse keuken. Het wordt enerzijds gebruikt als goedkoop alternatief voor vlees, omdat het goed werkt als vleesvervanger. Anderzijds is het natuurlijk ook een stuk goedkoper dan vlees. Op zoek naar een nieuw recept voor een lekkere soep? Probeer deze zwarte bonensoep met heerlijk romige Griekse yoghurt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept stevige zwarte bonensoep met pompoen en griekse yoghurt

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
1
Pel en snipper de rode ui. Pel de knoflook en hak grof. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm.
2
Verhit de zonnebloemolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui, knoflook en Verstegen Mix voor Kip Krokant - Cajun 2 min. aan. Voeg de tomatenblokjes, de zwarte bonen (houd een handje zwarte bonen achter), pompoenblokjes en de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 15 min. doorkoken.
3
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe wanneer de soep te dik is. Laat nog 15 min. rustig doorkoken op laag vuur.
4
Bak intussen het stokbrood volgens aanwijzingen op de verpakking. Pluk de peterselie en hak grof.
5
Schenk de soep in kommen en garneer deze met een toefje Griekse yoghurt. Maak af met wat zwarte bonen en peterselie. Serveer met stokbrood.

Tip: Door de Griekse yoghurt te vervangen door een plantaardig alternatief is deze soep volledig vegan!

Wat eet je bij soep?

Soep is een heerlijke, hartverwarmende maaltijd die vaak geassocieerd wordt met koude winterdagen en gezelligheid. Of je nu van romige soepen, groentesoepen of pittige soepen houdt, er is voor ieder wat wils. Maar wat moet je nou eigenlijk eten bij soep om de maaltijd compleet te maken?

Brood is een klassieke begeleider van soep en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Een plakje versgebakken brood of een stukje stokbrood kan je lekker in de soep dopen en zorgt voor een extra textuur en smaak. Daarnaast is het ook nog eens erg vullend en ideaal voor de lunch. Je kunt kiezen voor gewoon wit of bruin brood, maar ook focaccia, ciabatta of meergranenbrood passen goed bij een kom soep.

Een andere optie om bij soep te eten is crackers. Deze lichte, knapperige snacks zijn perfect om tussen happen soep door te eten en brengen variatie in de textuur van de maaltijd. Crackers zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar, van eenvoudige watercrackers tot meergranencrackers met kruiden of zaden. Ook kun je kiezen voor een hartig koekje zoals kaaskoekjes of zoute biscuits.

Naast brood en crackers zijn er ook verschillende andere hapjes die goed passen bij een kom soep. Denk aan salades, quiches, hartige taarten, of belegde broodjes. Deze gerechten kunnen zowel warm als koud gegeten worden en bieden een extra laag aan smaak en textuur die perfect bij soep past.

Tot slot kun je ook nog kiezen voor verschillende toppings om op de soep te strooien. Denk bijvoorbeeld aan geraspte kaas, croutons, verse kruiden, chilivlokken, of wat zure room. Deze toppings geven extra smaak en textuur aan de soep en zorgen ervoor dat elke kom soep weer anders smaakt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via