Zwarte bonen zijn een goede bron van voedingsstoffen door het hoge eiwit- en vezelgehalte. Daarnaast bevatten de bonen veel mineralen en antioxidanten. Ontzettend gezond dus om te verwerken in een soep! De zwarte boon is heel populair in de Latijns-Amerikaanse keuken. Het wordt enerzijds gebruikt als goedkoop alternatief voor vlees, omdat het goed werkt als vleesvervanger. Anderzijds is het natuurlijk ook een stuk goedkoper dan vlees. Op zoek naar een nieuw recept voor een lekkere soep? Probeer deze zwarte bonensoep met heerlijk romige Griekse yoghurt!
Tip: Door de Griekse yoghurt te vervangen door een plantaardig alternatief is deze soep volledig vegan!
Soep is een heerlijke, hartverwarmende maaltijd die vaak geassocieerd wordt met koude winterdagen en gezelligheid. Of je nu van romige soepen, groentesoepen of pittige soepen houdt, er is voor ieder wat wils. Maar wat moet je nou eigenlijk eten bij soep om de maaltijd compleet te maken?
Brood is een klassieke begeleider van soep en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Een plakje versgebakken brood of een stukje stokbrood kan je lekker in de soep dopen en zorgt voor een extra textuur en smaak. Daarnaast is het ook nog eens erg vullend en ideaal voor de lunch. Je kunt kiezen voor gewoon wit of bruin brood, maar ook focaccia, ciabatta of meergranenbrood passen goed bij een kom soep.
Een andere optie om bij soep te eten is crackers. Deze lichte, knapperige snacks zijn perfect om tussen happen soep door te eten en brengen variatie in de textuur van de maaltijd. Crackers zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar, van eenvoudige watercrackers tot meergranencrackers met kruiden of zaden. Ook kun je kiezen voor een hartig koekje zoals kaaskoekjes of zoute biscuits.
Naast brood en crackers zijn er ook verschillende andere hapjes die goed passen bij een kom soep. Denk aan salades, quiches, hartige taarten, of belegde broodjes. Deze gerechten kunnen zowel warm als koud gegeten worden en bieden een extra laag aan smaak en textuur die perfect bij soep past.
Tot slot kun je ook nog kiezen voor verschillende toppings om op de soep te strooien. Denk bijvoorbeeld aan geraspte kaas, croutons, verse kruiden, chilivlokken, of wat zure room. Deze toppings geven extra smaak en textuur aan de soep en zorgen ervoor dat elke kom soep weer anders smaakt.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment