Thaise Groene Curry Met Tilapiafilet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Thaise groene curry met tilapiafilet

De groene curry dankt zijn naam aan, verrassing, de groene pepers die hierin verwerkt zijn. Thaise groene curry is ontzettend populair dankzij de gebalanceerde, lichtpittige smaak. Natuurlijk kun je het zelf zo pittig maken als je wil door extra pepers toe te voegen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept thaise groene curry met tilapiafilet

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Mix de groene currypasta met de koriander, plakjes jalapeño en de spinazie tot één egale massa in een blender of keukenmachine. Geen fan van pittig? Laat de jalapeño achterwege.
2
Verhit de olie in een wokpan op hoog vuur. Snijd de paprika in dunne repen en wok deze samen met de sugarsnaps en babymaïs ongeveer 4 min. Voeg de currypasta toe en roer goed door. Zet het vuur iets lager om te voorkomen dat de currypasta aanbrandt. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
3
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Snijd de tilapiafilet in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en voeg deze toe aan de pan met curry. Roer het geheel voorzichtig door. Laat de vis nog 5 min. meekoken. Roer zo weinig mogelijk, anders valt de vis uit elkaar.
5
Snijd de rode peper in kleine ringetjes en de limoen in parten. Garneer het gerecht met rode peper en limoenpartjes. Serveer met basmatirijst.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via