Zalm In Chardonnay Sinaasappelsaus Met Venkel Asperges
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalm in Chardonnay-sinaasappelsaus met venkel-asperges

Geef je zalmmoot een verrassende smaak met deze saus van Chardonnay en sinaasappel. Je serveert de vis in combinatie met venkel-asperges en geroosterde krieltjes. Een uitgebreide maaltijd met overheerlijke smaakcombinaties.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept zalm in chardonnay-sinaasappelsaus met venkel-asperges

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges en verwijder de harde onderkant.
2
Was de krieltjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de krieltjes met wat olijfolie, peper en zout en bak in 25 min. knapperig en gaar in de oven.
3
Snipper de sjalot. Smelt 2 el boter in een steelpannetje en fruit de sjalot kort tot deze glazig is. Rasp het oranje gedeelte van de schil van de sinaasappels en pers daarna uit.
4
Voeg de sinaasappelrasp, het sap van 1½ sinaasappel, de Chardonnay en groentebouillon bij de sjalot. Houd de rest van het sinaasappelsap apart. Laat circa 8 à 10 min. inkoken.
5
Zeef de Chardonnay-sinaasappelsaus en voeg de kookroom toe. Kook de saus op hoog vuur gedurende 5 min. in. Breng op smaak met peper en zout.
6
Breng water aan de kook en kook de asperges in ongeveer 5 min. gaar (tijd afhankelijk van de dikte). Draai het vuur uit en laat 10 min. staan.
7
Verwarm bakboter in een pan en bak hierin de zalmmoten gaar. Giet de saus bij de zalmmoten en laat 10 min. garen op laag vuur.
8
Snijd de venkel in flinterdunne plakken (met een mandoline) en hak de bieslook fijn. Breng de venkel op smaak met het overgebleven sinaasappelsap, bieslook, peper en zout.
9
Haal de asperges uit het water en serveer deze met de venkelsalade.
10
Serveer de zalm met de venkel-asperges, geroosterde krieltjes en garneer eventueel met bieslook.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Selderij
  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

P
Pieter
Vandaag dit recept in de krant gezien. Verse asperges van de boer!! Heerlijk gegeten. Goed recept!! Anders dan anders!! Aanrader.
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi Pieter, Bedankt voor je leuke bericht! Super om te horen dat het recept zo goed is bevallen. En wat tof dat we bij je opgevallen zijn in de krant, we staan dagelijks in diverse kranten. O.a. in het AD, waar heb je ons gezien? Groet, Sebastiaan
P
Pieter
Hallo Sebastiaan, Ik zag het recept in De Gelderlander.
S
Sebastiaan van Eatertainment
Leuk Pieter! Ben benieuwd wat je van onze andere recepten vindt, vandaag staat er ook weer een hele lekkere in ;). Groet, Sebastiaan
P
Pieter
ik ga het waarschijnlijk een keer proberen. Wel met minder vlees. Deze hoeveelheid is voor echte carnivoren. Ik zie vaker jullie recepten, krijg jullie nieuwsbrief en neus ook wel eens op de website. Als een recept me aanstaat, download ik het. Soms gebruik ik ze helemaal, soms delen en soms pas ik ze iets aan. Ga zo door.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Pieter, Super leuk om te horen! Daar doen we het voor :) Groet, Jennifer
A
Anita
Heerlijk recept! Vandaag gegeten. We houden het er in. Erg feestelijk. verrassend met de sinaasappel en de venkel. En natuurlijk de asperges van de boer. Bedankt!
B
Belinda van Eatertainment
Hi Anita, Wat goed en graag gedaan, we kunnen gelukkig nog even genieten van het aspergeseizoen! Heb je al één van de andere aspergerecepten geprobeerd, zoals de gegratineerde kabeljauw met asperges? Groet, Belinda

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via