Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm

Een gerecht met zoete aardappel is een mooie toevoeging aan iedere kersttafel. Wij maken het gerecht extra feestelijk door te serveren met vijgen, pistachenootjes en tijm! Een heerlijk gerecht om rond te laten gaan aan tafel.

Serveer dit gerecht samen met de andere gerechten van onze klassieke kersttafel voor een compleet menu.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zoete aardappel in de lengte doormidden en snijd van iedere halve aardappel 4 partjes. Meng de zoete aardappel met olijfolie, maple syrup, peper en zout in een kom.
2
Leg de zoete aardappelpartjes met de schil naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 30 min.
3
Rooster ondertussen de pistachenootjes en pompoenpitjes in een droge pan goudbruin. Ris de tijm van de takjes en snijd de vijgen in parten.
4
Serveer de zoete aardappelpartjes met vijgen, pistachenootjes, pompoenpitjes en tijm en andere gerechten van onze klassieke kersttafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?