Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes

Romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes

Aardappelsalade is ideaal als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue of tijdens een uitgebreid diner. Wij geven dit klassieke gerecht een heerlijke twist. De krachtige smaak van rozemarijn maakt een waar feestje van deze aardappelsalade, zeker in combinatie met de zoute smaak van de knapperige spekjes.

NiveauGemiddeld

Voorziet in6 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 800 gr vastkokende aardappels
 150 gr gerookte spekreepjes
 1 witte ui
 3 teentjes knoflook
 4 takjes rozemarijn
 200 ml verse slagroom
 50 gr Griekse yoghurt
 70 gr mayonaise
 5 takjes verse bieslook

Bereidingswijze
1

Snijd de aardappels in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Kook ze beetgaar gedurende 8 à 10 min.

2

Bak de spekjes uit in een koekenpan. Giet af door een zeef en vang het vet op in de pan.

3

Snipper de ui en de knoflook en hak de rozemarijn fijn. Bak dit in de pan met het vet van de spekjes en laat dit 5 min. zacht stoven. Blus af met slagroom en laat 5 à 10 min op middelhoog vuur inkoken totdat het slagroommengsel de dikte van yoghurt heeft.

4

Laat het geheel afkoelen totdat het lauwwarm is en voeg de yoghurt en mayonaise toe.

5

Snijd de bieslook fijn en houdt een kwart hiervan apart ter garnering. Voeg de overige bieslook samen met de aardappelblokjes en spekjes toe aan het yoghurtmengsel en meng goed door elkaar tot een aardappelsalade. Garneer met de apart gehouden bieslook.

Ingrediënten

Ingrediënten
 800 gr vastkokende aardappels
 150 gr gerookte spekreepjes
 1 witte ui
 3 teentjes knoflook
 4 takjes rozemarijn
 200 ml verse slagroom
 50 gr Griekse yoghurt
 70 gr mayonaise
 5 takjes verse bieslook

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de aardappels in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Kook ze beetgaar gedurende 8 à 10 min.

2

Bak de spekjes uit in een koekenpan. Giet af door een zeef en vang het vet op in de pan.

3

Snipper de ui en de knoflook en hak de rozemarijn fijn. Bak dit in de pan met het vet van de spekjes en laat dit 5 min. zacht stoven. Blus af met slagroom en laat 5 à 10 min op middelhoog vuur inkoken totdat het slagroommengsel de dikte van yoghurt heeft.

4

Laat het geheel afkoelen totdat het lauwwarm is en voeg de yoghurt en mayonaise toe.

5

Snijd de bieslook fijn en houdt een kwart hiervan apart ter garnering. Voeg de overige bieslook samen met de aardappelblokjes en spekjes toe aan het yoghurtmengsel en meng goed door elkaar tot een aardappelsalade. Garneer met de apart gehouden bieslook.

Romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes

Fan van aardappelsalade? Probeer dan ook eens deze overheerlijke, knapperige aardappelsalade met gerookte zalm.

Romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.