Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Romige kerriesoep met kalkoen en appel

Zin in een lekker en snel te bereiden soepje? Deze romige kerriesoep is heel makkelijk te maken en heb je binnen no-time op tafel staan. De soep wordt geserveerd met kalkoen en appel, wat de soep een lekkere bite geeft.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 200 gr kalkoenfilet
 1 appel
 2 lente-uien
 1 l groentebouillon
 30 gr boter
 40 gr bloem
 10 gr kerriepoeder
 50 gr kookroom
 125 gr taugé

Bereidingswijze
1

Breng water aan de kook in een steelpan. Snijd de kalkoenfilet door midden en kook de kalkoen tot deze gaar is. Pluk de gegaarde kalkoen met twee vorken uit elkaar. Snijd de appel in reepjes en de lente-ui in dunne ringen.

2

Breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter in een soeppan, wacht tot de boter is gesmolten en er kleine belletjes ontstaan. Roer de bloem en kerriepoeder goed door de boter. Voeg al roerend een grote lepel bouillon toe. Zodra de bouillon met de bloem en kerriepoeder gemengd is, kan er nieuwe lepel bouillon worden toegevoegd. Herhaal dit totdat alle bouillon is toegevoegd en er een gladde soep is ontstaan.

3

Roer de kookroom, taugé en geplukte kalkoen door de soep. Breng de soep kort aan de kook en verdeel de soep over 4 kommen. Serveer de kerriesoep met reepjes appel en de lente-ui ringetjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr kalkoenfilet
 1 appel
 2 lente-uien
 1 l groentebouillon
 30 gr boter
 40 gr bloem
 10 gr kerriepoeder
 50 gr kookroom
 125 gr taugé

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng water aan de kook in een steelpan. Snijd de kalkoenfilet door midden en kook de kalkoen tot deze gaar is. Pluk de gegaarde kalkoen met twee vorken uit elkaar. Snijd de appel in reepjes en de lente-ui in dunne ringen.

2

Breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter in een soeppan, wacht tot de boter is gesmolten en er kleine belletjes ontstaan. Roer de bloem en kerriepoeder goed door de boter. Voeg al roerend een grote lepel bouillon toe. Zodra de bouillon met de bloem en kerriepoeder gemengd is, kan er nieuwe lepel bouillon worden toegevoegd. Herhaal dit totdat alle bouillon is toegevoegd en er een gladde soep is ontstaan.

3

Roer de kookroom, taugé en geplukte kalkoen door de soep. Breng de soep kort aan de kook en verdeel de soep over 4 kommen. Serveer de kerriesoep met reepjes appel en de lente-ui ringetjes.

Romige kerriesoep met kalkoen en appel

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.