Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Runderrookvlees bonbons

Runderrookvlees bonbons

Geef een feestelijke twist aan het welbekende runderrookvlees door deze te serveren in bonbonvorm met een frisse salade. Een grotere hoeveelheid bonbons maakt ook een leuk hapje voor op de borrelplank, de bonbons zijn namelijk goed van tevoren te maken.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd20 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 100 gr runderrookvlees, licht gezouten (minimaal 12 plakjes)
 150 gr roomkaas met knoflook-fijne kruiden
 1 verse bieslook
 40 gr rucola
 3 el pijnboompitten
 30 gr Parmezaanse kaas flakes
 3 el truffelmayonaise
 3 el crema di balsamico
 1 teentje knoflook
 1 klein bruin stokbrood
 1 el olijfolie
 1 tl zeezout

Bereidingswijze
1

Schep in het midden van ieder plakje runderrookvlees een flinke theelepel roomkaas. Roer de roomkaas vooraf niet door, dan verliest het namelijk zijn stevigheid. Vouw het plakje runderrookvlees tot een buideltje en knoop er voorzichtig een takje bieslook omheen.

2

Leg een handje rucola op een bord en plaats hierop 3 bonbons. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi deze, samen met de Parmezaanse kaas, over de bonbons.

3

Druppel wat truffelmayonaise en crema di balsamico rondom de rucola ter decoratie.

4

Snijd het teentje knoflook doormidden. Snijd lange plakken van het stokbrood en bestrijk deze met de gesneden kant van de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en bak de sneetjes brood goudbruin. Bestrooi met zeezout en serveer met de bonbons.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr runderrookvlees, licht gezouten (minimaal 12 plakjes)
 150 gr roomkaas met knoflook-fijne kruiden
 1 verse bieslook
 40 gr rucola
 3 el pijnboompitten
 30 gr Parmezaanse kaas flakes
 3 el truffelmayonaise
 3 el crema di balsamico
 1 teentje knoflook
 1 klein bruin stokbrood
 1 el olijfolie
 1 tl zeezout

Instructies

Bereidingswijze
1

Schep in het midden van ieder plakje runderrookvlees een flinke theelepel roomkaas. Roer de roomkaas vooraf niet door, dan verliest het namelijk zijn stevigheid. Vouw het plakje runderrookvlees tot een buideltje en knoop er voorzichtig een takje bieslook omheen.

2

Leg een handje rucola op een bord en plaats hierop 3 bonbons. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi deze, samen met de Parmezaanse kaas, over de bonbons.

3

Druppel wat truffelmayonaise en crema di balsamico rondom de rucola ter decoratie.

4

Snijd het teentje knoflook doormidden. Snijd lange plakken van het stokbrood en bestrijk deze met de gesneden kant van de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en bak de sneetjes brood goudbruin. Bestrooi met zeezout en serveer met de bonbons.

Runderrookvlees bonbons

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de feestdagen? Misschien zijn onze Sashimi kerstkrans en stoofperen galette met kaneelijs wel iets voor jou!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.