Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Salade caprese met gegrilde perziken

Salade Caprese

Fan van perzik? Probeer dan deze salade caprese met gegrilde perziken. De perzik krijgt een licht gekarameliseerde smaak door deze even kort te grillen. Bovendien past deze smaak perfect bij de romige textuur van de buffelmozzarella. Ideaal als lekkere lunch.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

 1 stokbrood
 Olijfolie
 55 gr pijnboompitten
 500 gr perziken
 50 ml balsamicoazijn
 2 el honing
 Peper en zout
 2 bollen buffelmozzarella
 250 gr snoeptomaatjes
 75 gr rucola
 15 gr basilicum
Extra keukenbenodigdheden
 Grillpan

1

Snijd het stokbrood in plakjes, besprenkel met olijfolie en bak 6 minuten in de oven op 180℃
krokant. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten in 5 minuten
goudbruin en zet apart.

2

Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd iedere helft nog in tweeën. Besmeer de
perziken met een beetje olijfolie en gril ze 4 minuten in een grillpan tot ze zacht zijn en een
mooie grillstreep hebben. Keer tussentijds regelmatig om.

3

Doe de balsamicoazijn en honing in een pannetje en breng aan de kook. Zet het vuur laag
en laat inkoken tot een stroperig geheel. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de mozzarella in plakjes, de perziken in stukjes en halveer de snoeptomaatjes. Serveer
de rucola met de gegrilde perzikpartjes, mozzarella, een blaadje basilicum, tomaatjes en
besprenkel met de balsamicostroop. Top af met pijnboompitten en serveer met het
geroosterde stokbrood.

Ingrediënten

 1 stokbrood
 Olijfolie
 55 gr pijnboompitten
 500 gr perziken
 50 ml balsamicoazijn
 2 el honing
 Peper en zout
 2 bollen buffelmozzarella
 250 gr snoeptomaatjes
 75 gr rucola
 15 gr basilicum
Extra keukenbenodigdheden
 Grillpan

Instructies

1

Snijd het stokbrood in plakjes, besprenkel met olijfolie en bak 6 minuten in de oven op 180℃
krokant. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten in 5 minuten
goudbruin en zet apart.

2

Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd iedere helft nog in tweeën. Besmeer de
perziken met een beetje olijfolie en gril ze 4 minuten in een grillpan tot ze zacht zijn en een
mooie grillstreep hebben. Keer tussentijds regelmatig om.

3

Doe de balsamicoazijn en honing in een pannetje en breng aan de kook. Zet het vuur laag
en laat inkoken tot een stroperig geheel. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de mozzarella in plakjes, de perziken in stukjes en halveer de snoeptomaatjes. Serveer
de rucola met de gegrilde perzikpartjes, mozzarella, een blaadje basilicum, tomaatjes en
besprenkel met de balsamicostroop. Top af met pijnboompitten en serveer met het
geroosterde stokbrood.

Salade caprese van gegrilde perziken

Inspiratie op doen voor nog meer heerlijke salades? Check hier onze andere salade recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.