Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Salade caprese met gegrilde perziken

Salade Caprese

Fan van perzik? Probeer dan deze salade caprese met gegrilde perziken. De perzik krijgt een licht gekarameliseerde smaak door deze even kort te grillen. Bovendien past deze smaak perfect bij de romige textuur van de buffelmozzarella. Ideaal als lekkere lunch.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

 1 stokbrood
 Olijfolie
 25 gr pijnboompitten
 250 gr perziken
 25 ml balsamicoazijn
 1 el honing
 Peper en zout
 1 bol buffelmozzarella
 100 gr snoeptomaatjes
 30 gr rucola
 2 takjes basilicum

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het stokbrood in plakjes, besprenkel met olijfolie en bak in 6 min. krokant in de oven. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten in 5 min. goudbruin en zet apart.

2

Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd iedere helft in plakken. Besmeer de
perziken met een beetje olijfolie en gril ze 4 min. in een grillpan tot ze zacht zijn en een
mooie grillstreep hebben. Keer tussentijds regelmatig om.

3

Breng de balsamicoazijn en honing in een pannetje aan de kook. Zet het vuur laag
en laat inkoken tot een stroperig geheel. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de snoeptomaatjes. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Leg de mozzarella en perzikplakken om en om dakpansgewijs over elkaar. Garneer rondom met snoeptomaatjes en basilicumblaadjes. Besprenkel het geheel met de balsamicostroop.

5

Leg de rucola in het midden van het bord en top af met pijnboompitten en serveer met het geroosterde stokbrood.

Ingrediënten

 1 stokbrood
 Olijfolie
 25 gr pijnboompitten
 250 gr perziken
 25 ml balsamicoazijn
 1 el honing
 Peper en zout
 1 bol buffelmozzarella
 100 gr snoeptomaatjes
 30 gr rucola
 2 takjes basilicum

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het stokbrood in plakjes, besprenkel met olijfolie en bak in 6 min. krokant in de oven. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten in 5 min. goudbruin en zet apart.

2

Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd iedere helft in plakken. Besmeer de
perziken met een beetje olijfolie en gril ze 4 min. in een grillpan tot ze zacht zijn en een
mooie grillstreep hebben. Keer tussentijds regelmatig om.

3

Breng de balsamicoazijn en honing in een pannetje aan de kook. Zet het vuur laag
en laat inkoken tot een stroperig geheel. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de snoeptomaatjes. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Leg de mozzarella en perzikplakken om en om dakpansgewijs over elkaar. Garneer rondom met snoeptomaatjes en basilicumblaadjes. Besprenkel het geheel met de balsamicostroop.

5

Leg de rucola in het midden van het bord en top af met pijnboompitten en serveer met het geroosterde stokbrood.

Salade caprese van gegrilde perziken

Inspiratie op doen voor nog meer heerlijke salades? Check hier onze andere salade recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.