Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Salade met feta, grapefruit en warmgerookte zalm

Salade met feta, grapefruit en warmgerookte zalm

Deze frisse salade heeft een combinatie van smaken die verrassend lekker is! De gebakken feta uit de oven is een must try! Deze wordt heerlijk zacht en romig en doet het goed samen met de zoete smaak van grapefruit en de warmgerookte zalm.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 200 gr feta
 2 el honing
 4 el olijfolie
 Peper en zout
 2 grapefruits
 1 tl gemalen korianderzaad
 2 stronken witlof
 1 venkel
 90 gr quinoa
 50 gr waterkers
 Handje hazelnoten, grof gehakt
 125 gr warmgerookte zalm
Extra keukenbenodigheden
 Mandoline (optioneel)

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de feta hierop. Meng de helft van de honing met de helft van de olijfolie, voeg wat peper naar smaak toe en verdeel over de feta. Rooster de feta 25 min. in de oven.

2

Maak ondertussen een dressing door het sap van 1 grapefruit te mengen met de rest van de honing, olijfolie en het korianderzaad. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de onderkant van de witlof af en pel de bladeren één voor één los. Schil de andere grapefruit en snijd in plakken. Snijd, eventueel met een mandoline, de venkel in dunne plakken. Verdeel de witlof, venkel, quinoa, waterkers, hazelnoten en grapefruit over de borden. Leg de geroosterde feta samen met de zalm op de salade. Serveer met de dressing.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr feta
 2 el honing
 4 el olijfolie
 Peper en zout
 2 grapefruits
 1 tl gemalen korianderzaad
 2 stronken witlof
 1 venkel
 90 gr quinoa
 50 gr waterkers
 Handje hazelnoten, grof gehakt
 125 gr warmgerookte zalm
Extra keukenbenodigheden
 Mandoline (optioneel)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de feta hierop. Meng de helft van de honing met de helft van de olijfolie, voeg wat peper naar smaak toe en verdeel over de feta. Rooster de feta 25 min. in de oven.

2

Maak ondertussen een dressing door het sap van 1 grapefruit te mengen met de rest van de honing, olijfolie en het korianderzaad. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de onderkant van de witlof af en pel de bladeren één voor één los. Schil de andere grapefruit en snijd in plakken. Snijd, eventueel met een mandoline, de venkel in dunne plakken. Verdeel de witlof, venkel, quinoa, waterkers, hazelnoten en grapefruit over de borden. Leg de geroosterde feta samen met de zalm op de salade. Serveer met de dressing.

Salade met feta, grapefruit en warmgerookte zalm

Tip: Serveer de salade direct nadat de feta uit de oven komt, dan is de feta nog heerlijk zacht en romig.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Dumanet Viognier: Voor dit gerecht een lekkere, weelderige Viognier die complimenterend is aan de grapefruit, klein vetje voorbij de zalm en het zachte dronk voor bij de feta. Heerlijk bij visgerechten.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.