Shakshuka met chipolataworstjes

shakshuka met chipolataworstjes

Het nadeel van koken? De vaat! Alle potten en pannen nemen namelijk al snel je aanrecht over. Een gerecht waarbij je vaat tot een minimum beperkt wordt is deze heerlijke shakshuka; een eenpansgerecht met eieren in een lichtpittige tomatensaus. Voor een hartige touch voegen wij ook nog wat chipolataworstjes toe.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 rode ui
 1 teentje knoflook
 1 gele paprika
 750 gr tomaten
 1 el olijfolie
 1 blik tomatenpuree à 70 gr
 1 tl pittig gerookte paprikapoeder
 ½ tl gemalen komijn
 140 ml water
 8 runderchipolataworstjes
 Peper en zout
 4 grote eieren
 10 gr platte peterselie
 50 gr geraspte jonge kaas
Keukenbenodigdheden
 Hapjespan met deksel
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de kern en snijd de tomaten vervolgens in blokjes.

2

Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens tomatenpuree, paprikapoeder en komijn toe en bak 1 minuut mee. Voeg tot slot de tomatenblokjes toe met 140 ml water en breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.

3

Bak de chipolataworstjes in een koekenpan in 5 minuten gaar (keer regelmatig). Haal de worstjes uit de pan en snijd in stukjes. Voeg de worst toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

4

Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren. Probeer de dooier hierbij heel te houden. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 6-8 minuten gaar worden.

5

Hak de peterselie fijn. Serveer de shakshuka met de fijngehakte peterselie en de geraspte kaas.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 rode ui
 1 teentje knoflook
 1 gele paprika
 750 gr tomaten
 1 el olijfolie
 1 blik tomatenpuree à 70 gr
 1 tl pittig gerookte paprikapoeder
 ½ tl gemalen komijn
 140 ml water
 8 runderchipolataworstjes
 Peper en zout
 4 grote eieren
 10 gr platte peterselie
 50 gr geraspte jonge kaas
Keukenbenodigdheden
 Hapjespan met deksel
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de kern en snijd de tomaten vervolgens in blokjes.

2

Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens tomatenpuree, paprikapoeder en komijn toe en bak 1 minuut mee. Voeg tot slot de tomatenblokjes toe met 140 ml water en breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.

3

Bak de chipolataworstjes in een koekenpan in 5 minuten gaar (keer regelmatig). Haal de worstjes uit de pan en snijd in stukjes. Voeg de worst toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

4

Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren. Probeer de dooier hierbij heel te houden. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 6-8 minuten gaar worden.

5

Hak de peterselie fijn. Serveer de shakshuka met de fijngehakte peterselie en de geraspte kaas.

Shakshuka met chipolataworstjes

Ben jij na deze heerlijke shakshuka benieuwd naar nog meer gerechten uit het Midden-Oosten? Check ze hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.