Shakshuka Met Chipolataworstjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Shakshuka met chipolataworstjes

Het nadeel van koken? De vaat! Alle potten en pannen nemen namelijk al snel je aanrecht over. Een gerecht waarbij je vaat tot een minimum beperkt wordt is deze heerlijke shakshuka; een eenpansgerecht met eieren in een lichtpittige tomatensaus. Voor een hartige touch voegen wij ook nog wat chipolataworstjes toe.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept shakshuka met chipolataworstjes

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de kern en snijd de tomaten vervolgens in blokjes.
2
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens tomatenpuree, paprikapoeder en komijn toe en bak 1 minuut mee. Voeg tot slot de tomatenblokjes toe met het water en breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.
3
Bak de chipolataworstjes in een koekenpan in 5 minuten gaar (keer regelmatig). Haal de worstjes uit de pan en snijd in stukjes. Voeg de worst toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
4
Maak kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren. Probeer de dooier hierbij heel te houden. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 6-8 minuten gaar worden.
5
Hak de peterselie fijn. Serveer de shakshuka met de fijngehakte peterselie en de geraspte kaas.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?