Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Siciliaanse parelcouscoussalade met tonijnsteak en salsa verde

Varieer met couscous door deze eens koud te verwerken in een salade. Wij laten de couscous wellen in visbouillon en serveren deze met gegrilde tonijnsteak en een heerlijke zelfgemaakte salsa verde.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 150 gr parelcouscous
 500 ml visbouillon
 2 gegrilde rode paprika's uit pot
 200 gr snoeptomaten
 5 gr verse munt
 5 gr verse bladpeterselie
 1 citroen
 10 gr Parmezaanse kaas
 1 teentje knoflook
 1 el Dijon mosterd
 2 ansjovisfilets
 ½ el witte wijnazijn
 3 el olijfolie
 2 tonijnsteaks, 120 gr per stuk
 Peper en zout
 1 tl gedroogde oregano
 1 tl venkelzaad
 35 gr rucola
 100 gr zwarte olijven zonder pit
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Blender
 Grillpan
 Saladekom

Bereidingswijze
1

Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar in de visbouillon, spoel af met koud water. Snijd de paprika’s in blokjes en de snoeptomaatjes door de helft.

2

Maak de salsa verde door de blaadjes van de verse munt en bladpeterselie samen met het sap van een halve citroen, Parmezaan, knoflook, mosterd, ansjovis, witte wijnazijn en 2 el olijfolie in de blender tot een groene saus te blenden. Voeg 1 el water toe om het mengsel iets dunner te maken en zet opzij.

3

Verhit 1 el olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Wrijf de tonijnsteaks in met peper, zout, oregano en venkelzaad. Bak de tonijnsteaks 1½ min per kant in de pan zodat er grillstrepen ontstaan en de binnenkant mooi roze blijft. Snijd de tonijn in gelijke plakken.

4

Meng de rucola, parelcouscous, paprika, tomaten en olijven in een grote saladekom door elkaar.

5

Besprenkel het rucola-couscousmengsel met de salsa verde en presenteer de salade met de gesneden tonijnsteaks. Serveer met een partje citroen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr parelcouscous
 500 ml visbouillon
 2 gegrilde rode paprika's uit pot
 200 gr snoeptomaten
 5 gr verse munt
 5 gr verse bladpeterselie
 1 citroen
 10 gr Parmezaanse kaas
 1 teentje knoflook
 1 el Dijon mosterd
 2 ansjovisfilets
 ½ el witte wijnazijn
 3 el olijfolie
 2 tonijnsteaks, 120 gr per stuk
 Peper en zout
 1 tl gedroogde oregano
 1 tl venkelzaad
 35 gr rucola
 100 gr zwarte olijven zonder pit
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Blender
 Grillpan
 Saladekom

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar in de visbouillon, spoel af met koud water. Snijd de paprika’s in blokjes en de snoeptomaatjes door de helft.

2

Maak de salsa verde door de blaadjes van de verse munt en bladpeterselie samen met het sap van een halve citroen, Parmezaan, knoflook, mosterd, ansjovis, witte wijnazijn en 2 el olijfolie in de blender tot een groene saus te blenden. Voeg 1 el water toe om het mengsel iets dunner te maken en zet opzij.

3

Verhit 1 el olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Wrijf de tonijnsteaks in met peper, zout, oregano en venkelzaad. Bak de tonijnsteaks 1½ min per kant in de pan zodat er grillstrepen ontstaan en de binnenkant mooi roze blijft. Snijd de tonijn in gelijke plakken.

4

Meng de rucola, parelcouscous, paprika, tomaten en olijven in een grote saladekom door elkaar.

5

Besprenkel het rucola-couscousmengsel met de salsa verde en presenteer de salade met de gesneden tonijnsteaks. Serveer met een partje citroen.

Siciliaanse parelcouscoussalade met tonijnsteak en salsa verde

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.