Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Sinaasappel-venkelsalade met olijfolie-sinaasappeldressing

sinaasappel-venkelsalade

Sinaasappel en venkel vormen een beproefde combinatie. Voeg daar nog een goede dressing aan toe van olijfolie en sinaasappelsap en je maaltijdsalade is compleet. Deze sinaasappel-venkelsalade moet je zeker geprobeerd hebben!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenTotale Tijd10 minuten

Ingrediënten
 2 venkelknollen
 4 sinaasappels
 4 el Carbonell Extra Virgen olijfolie
 Peper en zout
 100 gr rucola
 60 gr Parmezaanse kaas, flakes
 4 el pijnboompitjes, geroosterd
 5 gr dille

Bereidingswijze
1

Halveer de venkelknollen, snijd de kern eruit en snijd de venkel in dunne plakjes.
Snijd met een scherp mes de schil van 3 sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

2

Pers het vruchtvlees van 1 sinaasappel uit en vang het sap op. Meng 4 el sinaasappelsap met 4 el olijfolie, breng op smaak met peper en zout en marineer hier de venkel minimaal 1 uur in.

3

Verdeel de rucola over de borden en leg de venkel en sinaasappelpartjes erbovenop. Gebruik de venkelmarinade als extra dressing en garneer met de Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en dille.

Tip: wil je een extra kleurrijke salade? Vervang dan de helft van de sinaasappels door bloedsinaasappels of grapefruit.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 venkelknollen
 4 sinaasappels
 4 el Carbonell Extra Virgen olijfolie
 Peper en zout
 100 gr rucola
 60 gr Parmezaanse kaas, flakes
 4 el pijnboompitjes, geroosterd
 5 gr dille

Instructies

Bereidingswijze
1

Halveer de venkelknollen, snijd de kern eruit en snijd de venkel in dunne plakjes.
Snijd met een scherp mes de schil van 3 sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

2

Pers het vruchtvlees van 1 sinaasappel uit en vang het sap op. Meng 4 el sinaasappelsap met 4 el olijfolie, breng op smaak met peper en zout en marineer hier de venkel minimaal 1 uur in.

3

Verdeel de rucola over de borden en leg de venkel en sinaasappelpartjes erbovenop. Gebruik de venkelmarinade als extra dressing en garneer met de Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en dille.

Tip: wil je een extra kleurrijke salade? Vervang dan de helft van de sinaasappels door bloedsinaasappels of grapefruit.

Sinaasappel-venkelsalade met olijfolie-sinaasappeldressing

Salades blijven een van onze favorieten! Je kunt er zoveel ingrediënten in verwerken en allerlei heerlijke combinaties maken. Check zeker onze andere salades!

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Bellingham Pear Tree White: deze blend van chenin blanc en viognier uit Zuid Afrika zit vol geel fruit zoals abrikoos en perzik; een heerlijk fruitschaaltje bij de sinaasappel en venkel uit deze salade.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.