Als je een gerecht maakt met asperges, verdwijnen de schillen en kontjes vaak in de prullenbak. Zonde, want je kunt er in een handomdraai een heerlijke soep van maken! Deze snelle aspergesoep met mierikswortel is ideaal als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch.
Snipper de ui fijn en fruit deze kort aan in een pannetje met een klontje boter. Fruit de aspergeschillen en kontjes kort mee aan.
Los het bouillonblokje op in het water en voeg dit toe aan de aspergeschillen.
Draai het vuur laag en laat het 30 min. trekken.
Giet het mengsel daarna door een zeef en voeg de room en mierikswortelpuree toe.
Ingrediënten
Instructies
Snipper de ui fijn en fruit deze kort aan in een pannetje met een klontje boter. Fruit de aspergeschillen en kontjes kort mee aan.
Los het bouillonblokje op in het water en voeg dit toe aan de aspergeschillen.
Draai het vuur laag en laat het 30 min. trekken.
Giet het mengsel daarna door een zeef en voeg de room en mierikswortelpuree toe.
Laat een reactie achter