Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Snelle witte aspergesoep met mierikswortel

Als je een gerecht maakt met asperges, verdwijnen de schillen en kontjes vaak in de prullenbak. Zonde, want je kunt er in een handomdraai een heerlijke soep van maken! Deze snelle aspergesoep met mierikswortel is ideaal als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 ½ ui
 20 gr boter
 Schillen en kontjes van 7 asperges
 1 groentebouillonblokje
 500 ml kokend water
 3 el room
 2 el mierikswortel

Bereidingswijze
1

Snipper de ui fijn en fruit deze kort aan in een pannetje met een klontje boter. Fruit de aspergeschillen en kontjes kort mee aan.

2

Los het bouillonblokje op in het water en voeg dit toe aan de aspergeschillen.

3

Draai het vuur laag en laat het 30 min. trekken.

4

Giet het mengsel daarna door een zeef en voeg de room en mierikswortelpuree toe.

Ingrediënten

Ingrediënten
 ½ ui
 20 gr boter
 Schillen en kontjes van 7 asperges
 1 groentebouillonblokje
 500 ml kokend water
 3 el room
 2 el mierikswortel

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de ui fijn en fruit deze kort aan in een pannetje met een klontje boter. Fruit de aspergeschillen en kontjes kort mee aan.

2

Los het bouillonblokje op in het water en voeg dit toe aan de aspergeschillen.

3

Draai het vuur laag en laat het 30 min. trekken.

4

Giet het mengsel daarna door een zeef en voeg de room en mierikswortelpuree toe.

Snelle witte aspergesoep met mierikswortel

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.