Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Spicy virgin margarita

Spicy virgin margarita

Een heerlijk verrassende cocktail, wij zijn er gek op! Zo ook op deze pittige, alcoholvrije draai aan de klassieke margarita. De heerlijke combinatie van ingrediënten zorgt voor een echte smaakexplosie bij het drinken van deze geweldige virgin margarita.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenTotale Tijd10 minuten

Ingrediënten
 25 gr verse gember, geschild en in blokjes
 25 gr agavesiroop
 1 limoen
 70 ml ananassap
 3 el kristalsuiker
 1 tl chilipoeder
 1 tl appelazijn
 10 ijsblokjes
 200 ml bruisend water
 1 verse jalapeño, in ringen
 1 limoenblaadje
Keukenbenodigdheden
 Staafmixer
 Zeef
 Cocktailshaker

Bereidingswijze
1

Snijd een plakje uit de limoen en snijd in tweeën. Pers de rest van de limoen uit. Maak de rand van de glazen nat met limoensap en dip deze in de kristalsuiker. Maak een inkeping in de limoenplakjes en plaats deze op de rand van de glazen. Herhaal dit met 2 ringetjes jalapeño.

2

Pureer met een staafmixer de gember, agavesiroop, limoensap en 20 ml ananassap tot een gladde puree. Gebruik een fijne zeef om de gemberpulp van het sap te scheiden. Druk de gemberpulp met de bolling van een lepel uit tegen de zeef. De pulp die overblijft kun je weggooien.

3

Meng het gembermengsel, bruisend water, resterende ananassap, appelazijn, 4 ijsklontjes en het limoenblaadje in de cocktailshaker. Vul de glazen met de overige ijsklontjes en schenk de margarita over het ijs.

Ingrediënten

Ingrediënten
 25 gr verse gember, geschild en in blokjes
 25 gr agavesiroop
 1 limoen
 70 ml ananassap
 3 el kristalsuiker
 1 tl chilipoeder
 1 tl appelazijn
 10 ijsblokjes
 200 ml bruisend water
 1 verse jalapeño, in ringen
 1 limoenblaadje
Keukenbenodigdheden
 Staafmixer
 Zeef
 Cocktailshaker

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd een plakje uit de limoen en snijd in tweeën. Pers de rest van de limoen uit. Maak de rand van de glazen nat met limoensap en dip deze in de kristalsuiker. Maak een inkeping in de limoenplakjes en plaats deze op de rand van de glazen. Herhaal dit met 2 ringetjes jalapeño.

2

Pureer met een staafmixer de gember, agavesiroop, limoensap en 20 ml ananassap tot een gladde puree. Gebruik een fijne zeef om de gemberpulp van het sap te scheiden. Druk de gemberpulp met de bolling van een lepel uit tegen de zeef. De pulp die overblijft kun je weggooien.

3

Meng het gembermengsel, bruisend water, resterende ananassap, appelazijn, 4 ijsklontjes en het limoenblaadje in de cocktailshaker. Vul de glazen met de overige ijsklontjes en schenk de margarita over het ijs.

Spicy virgin margarita

Wij zijn fan van mocktails, jij ook? Probeer dan eens onze granaatappel grapefruit mocktail!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.