Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Stoofperen galette met kaneelijs

Stoofperen galette met kaneelijs

Stoofperen zijn kant en klaar te koop, maar kunnen niet op tegen de geur en smaak van zelfgestoofde peertjes. De warme, kruidige geur is het ultieme kerstgevoel! In combinatie met de galette en kaneelijs een heerlijk dessert.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd1 uurKooktijd2 urenTotale Tijd3 uren

Ingrediënten stoofperen
 500 gr Gieser Wildeman peren
 500 ml rode wijn
 100 gr suiker
 1 vanillestokje
 2 kaneelstokjes
 1 steranijs
 1 kruidnagel
 ¼ tl kardemom
Ingrediënten galette
 1 rol vers bladerdeeg
 3 el crème fraîche
 2 eierdooiers
 1 el amandelmeel
 1 zakje vanillesuiker
 1 el suiker
 ½ citroen, rasp
 400 ml kaneelijs

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de peertjes. Snijd doormidden en verwijder het steeltje en klokhuis.

2

Breng in een ruime pan de overige ingrediënten voor de stoofperen aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de peertjes toe en laat deze op laag vuur 2 uur tegen de kook aan garen. Haal de peren na 2 uur uit het vocht en laat uitlekken en afkoelen.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het bladerdeeg op de bakplaat en snijd de randen van het bladerdeeg zodat er een cirkelvorm ontstaat.

4

Meng de crème fraîche met 1 eierdooier, amandelmeel, vanillesuiker en citroenrasp en verdeel dit in een cirkel over het bladerdeeg. Laat hierbij een rand van 5 cm vrij.

5

Snijd de afgekoelde peren in plakjes maar laat de bovenkant heel, zodat er een waaier ontstaat. Leg de peertjes op de crème fraîche vulling en vouw de randen naar de peertjes toe. Smeer de omgevouwen rand in met 1 eierdooier en bestrooi met de suiker. Bak de galette in de oven gedurende 35 min.

6

Serveer warm met een bolletje kaneelijs.

Ingrediënten

Ingrediënten stoofperen
 500 gr Gieser Wildeman peren
 500 ml rode wijn
 100 gr suiker
 1 vanillestokje
 2 kaneelstokjes
 1 steranijs
 1 kruidnagel
 ¼ tl kardemom
Ingrediënten galette
 1 rol vers bladerdeeg
 3 el crème fraîche
 2 eierdooiers
 1 el amandelmeel
 1 zakje vanillesuiker
 1 el suiker
 ½ citroen, rasp
 400 ml kaneelijs

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de peertjes. Snijd doormidden en verwijder het steeltje en klokhuis.

2

Breng in een ruime pan de overige ingrediënten voor de stoofperen aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de peertjes toe en laat deze op laag vuur 2 uur tegen de kook aan garen. Haal de peren na 2 uur uit het vocht en laat uitlekken en afkoelen.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het bladerdeeg op de bakplaat en snijd de randen van het bladerdeeg zodat er een cirkelvorm ontstaat.

4

Meng de crème fraîche met 1 eierdooier, amandelmeel, vanillesuiker en citroenrasp en verdeel dit in een cirkel over het bladerdeeg. Laat hierbij een rand van 5 cm vrij.

5

Snijd de afgekoelde peren in plakjes maar laat de bovenkant heel, zodat er een waaier ontstaat. Leg de peertjes op de crème fraîche vulling en vouw de randen naar de peertjes toe. Smeer de omgevouwen rand in met 1 eierdooier en bestrooi met de suiker. Bak de galette in de oven gedurende 35 min.

6

Serveer warm met een bolletje kaneelijs.

Stoofperen galette met kaneelijs

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.