Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Thaise groene curry met tilapiafilet

Groene curry met tilapiafilet

De groene curry dankt zijn naam aan, verrassing, de groene pepers die hierin verwerkt zijn. Thaise groene curry is ontzettend populair dankzij de gebalanceerde, lichtpittige smaak. Natuurlijk kun je het zelf zo pittig maken als je wil door extra pepers toe te voegen.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 4 el Thaise groene currypasta
 10 takjes koriander
 7 plakjes jalapeño
 80 gr verse spinazie
 1 el zonnebloemolie
 1 groene paprika
 200 gr sugarsnaps
 100 gr babymaïs
 300 ml kokosmelk
 300 gr basmatirijst
 260 gr tilapiafilet
 ½ limoen
 1 rode peper

Bereidingswijze
1

Mix de groene currypasta met de koriander, plakjes jalapeño en de spinazie tot één egale massa in een blender of keukenmachine. Geen fan van pittig? Laat de jalapeño achterwege.

2

Verhit de olie in een wokpan op hoog vuur. Snijd de paprika in dunne repen en wok deze samen met de sugarsnaps en babymaïs ongeveer 4 min. Voeg de currypasta toe en roer goed door. Zet het vuur iets lager om te voorkomen dat de currypasta aanbrandt. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

3

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Snijd de tilapiafilet in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en voeg deze toe aan de pan met curry. Roer het geheel voorzichtig door. Laat de vis nog 5 min. meekoken. Roer zo weinig mogelijk, anders valt de vis uit elkaar.

5

Snijd de rode peper in kleine ringetjes en de limoen in parten. Garneer het gerecht met rode peper en limoenpartjes. Serveer met basmatirijst.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 el Thaise groene currypasta
 10 takjes koriander
 7 plakjes jalapeño
 80 gr verse spinazie
 1 el zonnebloemolie
 1 groene paprika
 200 gr sugarsnaps
 100 gr babymaïs
 300 ml kokosmelk
 300 gr basmatirijst
 260 gr tilapiafilet
 ½ limoen
 1 rode peper

Instructies

Bereidingswijze
1

Mix de groene currypasta met de koriander, plakjes jalapeño en de spinazie tot één egale massa in een blender of keukenmachine. Geen fan van pittig? Laat de jalapeño achterwege.

2

Verhit de olie in een wokpan op hoog vuur. Snijd de paprika in dunne repen en wok deze samen met de sugarsnaps en babymaïs ongeveer 4 min. Voeg de currypasta toe en roer goed door. Zet het vuur iets lager om te voorkomen dat de currypasta aanbrandt. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

3

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Snijd de tilapiafilet in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en voeg deze toe aan de pan met curry. Roer het geheel voorzichtig door. Laat de vis nog 5 min. meekoken. Roer zo weinig mogelijk, anders valt de vis uit elkaar.

5

Snijd de rode peper in kleine ringetjes en de limoen in parten. Garneer het gerecht met rode peper en limoenpartjes. Serveer met basmatirijst.

Thaise groene curry met tilapiafilet

Klik hier voor een andere variatie op thaise groene curry.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.