Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Thaise soep met kip en groenten

Thaise soep met kip en groenten

Een heerlijke maaltijdsoep vol kleur, smaak én groenten: dát is deze Thaise soep. De gele currypasta zorgt voor de Thaise touch. Een goedgevulde soep die je in slechts 20 minuten op tafel tovert. Ideaal als snelle avondmaaltijd of stevige lunch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 el olijfolie
 2 kipdijfilets
 200 ml kokosmelk
 3 el gele currypasta
 2 tl gemberpoeder
 Peper en zout
 200 ml groentebouillon
 2 rode paprika’s in reepjes
 400 gr babymaïs
 1 limoen
 Handje koriander

Bereidingswijze
1

Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. aan.

2

Snijd de kipdijfilets in stukken en voeg toe aan de pan. Bak de kip bijna gaar. Voeg hier vervolgens de kokosmelk, currypasta, gemberpoeder en flink wat peper en zout aan toe. Meng goed. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

3

Voeg als laatste de paprika’s en babymaïs bij de soep. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Snijd de limoen in schijfjes en ris de blaadjes van de takjes koriander. Serveer de soep met een schijfje limoen en verse koriander.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 el olijfolie
 2 kipdijfilets
 200 ml kokosmelk
 3 el gele currypasta
 2 tl gemberpoeder
 Peper en zout
 200 ml groentebouillon
 2 rode paprika’s in reepjes
 400 gr babymaïs
 1 limoen
 Handje koriander

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. aan.

2

Snijd de kipdijfilets in stukken en voeg toe aan de pan. Bak de kip bijna gaar. Voeg hier vervolgens de kokosmelk, currypasta, gemberpoeder en flink wat peper en zout aan toe. Meng goed. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

3

Voeg als laatste de paprika’s en babymaïs bij de soep. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Snijd de limoen in schijfjes en ris de blaadjes van de takjes koriander. Serveer de soep met een schijfje limoen en verse koriander.

Thaise soep met kip en groenten

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.