Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Tilapiafilet met paddenstoelen en kappertjessalsa

Tilapia is een magere vissoort en dankzij de neutrale smaak gemakkelijk te combineren. Wij serveren de tilapiafilet met een zelfgemaakte salsa van kappertjes, goudbruin gebakken paddenstoelen en romige aardappelpuree.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 100 gr kappertjes
 2 el groene olijven
 4 zongedroogde tomaten
 1 teentje knoflook
 2 ansjovisfilets
 1 takje peterselie
 1 el olijfolie
 500 gr kruimige aardappelen
 Peper en zout
 250 gr gemengde paddenstoelen
 2 takjes tijm
 2 el boter + extra om in te bakken
 50 ml melk
 Snufje nootmuskaat
 2 tilapiafilets
 Handje tuinkers

Bereidingswijze
1

Mix de kappertjes, olijven, zongedroogde tomaten, knoflook, ansjovis, peterselie en olijfolie in een keukenmachine fijn tot een salsa.

2

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in circa 20 min. gaar in een pan met water en een snufje zout.

3

Maak de paddenstoelen schoon en snijd in stukken. Ris de blaadjes van 1 takje tijm. Bak de paddenstoelen en tijm in ongeveer 8 min. goudbruin in een koekenpan met wat boter.

4

Giet de aardappelen af en kook kort droog. Ris de blaadjes van het andere takje tijm.

5

Stamp de aardappelen tot een puree met de melk, 2 el boter, nootmuskaat, peper, zout en tijm.

6

Smelt wat boter in een koekenpan en bak hierin de tilapiafilets in ongeveer 3 min. per kant gaar. Breng op smaak met peper en zout.

7

Serveer de tilapiafilet op de aardappelpuree met de kappertjessalsa en gebakken paddenstoelen en garneer met tuinkers.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr kappertjes
 2 el groene olijven
 4 zongedroogde tomaten
 1 teentje knoflook
 2 ansjovisfilets
 1 takje peterselie
 1 el olijfolie
 500 gr kruimige aardappelen
 Peper en zout
 250 gr gemengde paddenstoelen
 2 takjes tijm
 2 el boter + extra om in te bakken
 50 ml melk
 Snufje nootmuskaat
 2 tilapiafilets
 Handje tuinkers

Instructies

Bereidingswijze
1

Mix de kappertjes, olijven, zongedroogde tomaten, knoflook, ansjovis, peterselie en olijfolie in een keukenmachine fijn tot een salsa.

2

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in circa 20 min. gaar in een pan met water en een snufje zout.

3

Maak de paddenstoelen schoon en snijd in stukken. Ris de blaadjes van 1 takje tijm. Bak de paddenstoelen en tijm in ongeveer 8 min. goudbruin in een koekenpan met wat boter.

4

Giet de aardappelen af en kook kort droog. Ris de blaadjes van het andere takje tijm.

5

Stamp de aardappelen tot een puree met de melk, 2 el boter, nootmuskaat, peper, zout en tijm.

6

Smelt wat boter in een koekenpan en bak hierin de tilapiafilets in ongeveer 3 min. per kant gaar. Breng op smaak met peper en zout.

7

Serveer de tilapiafilet op de aardappelpuree met de kappertjessalsa en gebakken paddenstoelen en garneer met tuinkers.

Tilapiafilet met paddenstoelen en kappertjessalsa
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Vigneti Del Salento I Muri Bianco 2020: Een droge, frisse wijn met een zoete ondertoon past goed bij de aardappelpuree. De vis en de salsa vragen weer om het frisse en fruitige dat deze blend te bieden heeft.

Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.