Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Toast met pesto, mozzarella en parmaham

Toast met pesto, mozzarella en parmaham

Waan je even in Italië met deze toast belegd met pesto, mozzarella en parmaham! Een zomerse lunch met de smaken van Italië. In nog geen 5 minuten staat deze heerlijke toast op tafel! Gebruik glutenvrij brood voor een glutenvrije lunch.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenTotale Tijd5 minuten

Ingrediënten
 Olijfolie
 4 sneeën brood, naar keuze
 Peper en zout
 4 el pesto
 80 gr parmaham
 1 bol mozzarella
 8 zongedroogde tomaten
 Handje verse basilicum
 1 tl balsamicocrème

Bereidingswijze
1

Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en gril de sneetjes brood aan beide kanten. Breng op smaak met wat peper en zout.

2

Verdeel de pesto over de toast en leg hier de plakken parmaham op.

3

Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de toast, gevolgd door de zongedroogde tomaten en blaadjes basilicum.

4

Top de toast af met wat balsamicocrème naar smaak.

Ingrediënten

Ingrediënten
 Olijfolie
 4 sneeën brood, naar keuze
 Peper en zout
 4 el pesto
 80 gr parmaham
 1 bol mozzarella
 8 zongedroogde tomaten
 Handje verse basilicum
 1 tl balsamicocrème

Instructies

Bereidingswijze
1

Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en gril de sneetjes brood aan beide kanten. Breng op smaak met wat peper en zout.

2

Verdeel de pesto over de toast en leg hier de plakken parmaham op.

3

Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de toast, gevolgd door de zongedroogde tomaten en blaadjes basilicum.

4

Top de toast af met wat balsamicocrème naar smaak.

Toast met pesto, mozzarella en parmaham
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Tenuta Iuzzolini Ciro Bianco: bij dit gerecht schenk ik deze witte wijn van de greco druif uit het zuidelijkste deel van de Italiaanse laars; hij heeft een licht vetje wat mooi gaat met de mozzarella.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.