Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Toast met rosbief en ‘smash’ van erwten en edamame bonen

Toast met rosbief en ‘smash’ van erwten en edamame bonen

Deze lunch zit vol met groenten en is een plaatje om te serveren. De ‘smash’ is een heerlijke groene spread van erwten en edamame bonen, ook wel bekend als sojabonen. Door de citroen kort te grillen, krijgt deze een lekkere, rokerige smaak. Heerlijk als finishing touch!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 150 gr erwten
 150 gr edamame bonen
 1 takje munt
 2 el olijfolie extra vierge
 1 tl grof zeezout
 ½ tl vers gemalen zwarte peper
 4 sneetjes robuust brood
 1 citroen
 Handje amandelen, ongezouten
 4 plakken rosbief
 ½ bosje tuinkers

Bereidingswijze
1

Breng water in een steelpan aan de kook. Blancheer de erwten en edamame bonen in 3 min. Giet af.

2

Snijd de munt fijn. Houd een klein handje erwten en edamame bonen apart ter garnering. Prak de rest samen met de olijfolie, zout, peper en munt grof tot een ‘smash’.

3

Verwarm een grillpan. Gril de sneetjes brood in de pan tot ze krokant zijn. Haal het brood uit de pan. Snijd de citroen doormidden en gril kort in de grillpan.

4

Hak de amandelen grof. Leg de sneetjes toast op de borden en verdeel hier de ‘smash’ over. Garneer met rosbief, amandelen, tuinkers en de overige erwten en edamame bonen.

5

Knijp de gegrilde citroenen uit boven de toast en voeg peper en zout toe naar smaak.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr erwten
 150 gr edamame bonen
 1 takje munt
 2 el olijfolie extra vierge
 1 tl grof zeezout
 ½ tl vers gemalen zwarte peper
 4 sneetjes robuust brood
 1 citroen
 Handje amandelen, ongezouten
 4 plakken rosbief
 ½ bosje tuinkers

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng water in een steelpan aan de kook. Blancheer de erwten en edamame bonen in 3 min. Giet af.

2

Snijd de munt fijn. Houd een klein handje erwten en edamame bonen apart ter garnering. Prak de rest samen met de olijfolie, zout, peper en munt grof tot een ‘smash’.

3

Verwarm een grillpan. Gril de sneetjes brood in de pan tot ze krokant zijn. Haal het brood uit de pan. Snijd de citroen doormidden en gril kort in de grillpan.

4

Hak de amandelen grof. Leg de sneetjes toast op de borden en verdeel hier de ‘smash’ over. Garneer met rosbief, amandelen, tuinkers en de overige erwten en edamame bonen.

5

Knijp de gegrilde citroenen uit boven de toast en voeg peper en zout toe naar smaak.

Toast met rosbief en ‘smash’ van erwten en edamame bonen

Probeer ook eens deze toast met pesto, mozzarella en parmaham!

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Hugel Gentil 2018: Deze wijn uit de Elzas heeft een volle en frisse smaak. Hugel is een begrip in de elzas en staat bekend om zijn hoge kwaliteit wijn, deze is interessant omdat strenge Elzas regels losgelaten worden.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.