Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Varkenshaas met cranberrysaus en regenboog wortelen

Varkenshaas met cranberrysaus en regenboog wortelen

De combinatie van zoet en hartig is net als de kleuren in dit gerecht verbluffend. Het gerecht is ideaal om in een grote schaal op tafel te zetten, want zo maken de kleuren nog meer indruk. Geen vooraf opgemaakte borden, maar ieder kan zijn eigen portie opscheppen.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding45 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 2 varkenshaas culinair à 270 gram
 40 gr ongezouten roomboter
 600 gr regenboog wortelmix
 1 l verse jus d'orange
 0,25 blokje groentenbouillon
 0,25 tl kardemom
 Handje walnoten
 3 takjes verse oregano
 1 granaatappel
Ingrediënten cranberrysaus
 200 gr cranberry's
 5 el jus d'orange
 0,25 tl kaneel
 1 el bruine suiker
 1 zakje vanille suiker
 0,25 tl kardemom
 Zout

Bereidingswijze
1

Verwarm in een pan gedurende 5 min op middelhoog vuur alle ingrediënten voor de cranberrysaus (leg een aantal cranberry’s apart ter decoratie). Laat zacht pruttelen en roer regelmatig. Prak de zacht geworden cranberry’s tot een saus.

2

Verwarm de helft van de roomboter in een pan en bak de varkenshaas rondom bruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat 20 min zachtjes garen.

3

Schil de wortelen met een dunschiller. Plaats de wortelen in een hapjespan en giet de jus d’orange bij de wortelen zodat ze net onder staan. Voeg het bouillonblokje en boter toe en laat de wortelen zachtjes koken totdat vrijwel al het vocht is verdampt. Voeg net voordat het laatste vocht verdampt, 1/4 tl kardemom toe en laat de wortelen verder garen.

4

Grill de walnoten in een droge pan. Pluk de blaadjes van een oregano takje. Leg de wortelen op een grote schaal en garneer met walnoten en oregano. Snijd de varkenshaas in mooie plakjes en plaats bij de wortelen.

5

Snijd de granaatappel doormidden en plaats ter decoratie op de schaal. Garneer met de overgeble-ven oregano takjes en cranberry’s. Schenk de cranberrysaus in een kommetje en serveer er apart bij.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 varkenshaas culinair à 270 gram
 40 gr ongezouten roomboter
 600 gr regenboog wortelmix
 1 l verse jus d'orange
 0,25 blokje groentenbouillon
 0,25 tl kardemom
 Handje walnoten
 3 takjes verse oregano
 1 granaatappel
Ingrediënten cranberrysaus
 200 gr cranberry's
 5 el jus d'orange
 0,25 tl kaneel
 1 el bruine suiker
 1 zakje vanille suiker
 0,25 tl kardemom
 Zout

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm in een pan gedurende 5 min op middelhoog vuur alle ingrediënten voor de cranberrysaus (leg een aantal cranberry’s apart ter decoratie). Laat zacht pruttelen en roer regelmatig. Prak de zacht geworden cranberry’s tot een saus.

2

Verwarm de helft van de roomboter in een pan en bak de varkenshaas rondom bruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat 20 min zachtjes garen.

3

Schil de wortelen met een dunschiller. Plaats de wortelen in een hapjespan en giet de jus d’orange bij de wortelen zodat ze net onder staan. Voeg het bouillonblokje en boter toe en laat de wortelen zachtjes koken totdat vrijwel al het vocht is verdampt. Voeg net voordat het laatste vocht verdampt, 1/4 tl kardemom toe en laat de wortelen verder garen.

4

Grill de walnoten in een droge pan. Pluk de blaadjes van een oregano takje. Leg de wortelen op een grote schaal en garneer met walnoten en oregano. Snijd de varkenshaas in mooie plakjes en plaats bij de wortelen.

5

Snijd de granaatappel doormidden en plaats ter decoratie op de schaal. Garneer met de overgeble-ven oregano takjes en cranberry’s. Schenk de cranberrysaus in een kommetje en serveer er apart bij.

Varkenshaas met cranberrysaus en regenboog wortelen

Tip

Cranberrysaus over? Deze saus blijft een week houdbaar in een afgesloten pot.

Check hier voor nog meer heerlijke maaltijden. Misschien is ons portobello stoofpotje met abrikozen wel iets voor jou!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.