Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Vega regenboog plaattaart

Vega regenboog plaattaart

De geroosterde regenboog wortelen maken deze plaattaart een lust voor het oog. De zoete smaak van de wortelen combineert uitstekend met de romige ricotta en zoutige smaak van feta. Een heerlijke maaltijd en bovendien boordevol groente!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 6 plakjes bladerdeeg
 3 el ricotta
 100 gr feta
 Peper en zout
 600 gr regenboog wortelen
 2 el olijfolie
 1 el honing
 Zeezout
 1 tl knoflookpoeder
 40 gr pecannoten

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek, op een met bakpapier beklede, bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en vouw de randen om naar binnen. Meng de ricotta in een schaaltje met 3/4 van de feta en breng op smaak met peper en zout. Smeer het ricottamengsel op het bladerdeeg.

2

Halveer de wortel in de lengte en leg deze naast elkaar op de ricotta. Smeer de wortels in met olijfolie en honing en bestrooi met zeezout en knoflookpoeder. Zet de plaattaart 30 min. in de oven. Hak de pecannoten grof. Haal de plaattaart uit de oven en bestrooi met de overige feta en pecannoten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 plakjes bladerdeeg
 3 el ricotta
 100 gr feta
 Peper en zout
 600 gr regenboog wortelen
 2 el olijfolie
 1 el honing
 Zeezout
 1 tl knoflookpoeder
 40 gr pecannoten

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek, op een met bakpapier beklede, bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en vouw de randen om naar binnen. Meng de ricotta in een schaaltje met 3/4 van de feta en breng op smaak met peper en zout. Smeer het ricottamengsel op het bladerdeeg.

2

Halveer de wortel in de lengte en leg deze naast elkaar op de ricotta. Smeer de wortels in met olijfolie en honing en bestrooi met zeezout en knoflookpoeder. Zet de plaattaart 30 min. in de oven. Hak de pecannoten grof. Haal de plaattaart uit de oven en bestrooi met de overige feta en pecannoten.

Vega regenboog plaattaart

Hou je van vegetarische recepten? Bekijk dan eens deze ratatouille crumble.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.