Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Venkel-zalmpakketjes met druivensalade

zalmpakketjes

Venkel behoort tot de familie van de pastinaak, wortel en peterselie. Hij heeft een behoorlijk kenmerkende anijsachtige smaak die fantastisch tot zijn recht komt bij vis. Wij combineren deze groente dan ook met zalmpakketjes in een gemakkelijk ovengerecht dat zo op tafel staat.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 venkelknol, in dunne plakjes
 400 gr Italiaanse roerbakgroenten
 Peper en zout
 15 gr dille
 4 zalmfilets à 150 gram
 2 citroenen, in plakjes
 250 ml witte wijn
 1 el wittewijnazijn
 2 el olijfolie
 1 tl honing
 100 gr eikenbladsla-melange
 2 peren, geschild en in plakjes
 250 gr druiven, gehalveerd
Keukenbenodigdheden
 Oven

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de rest in zo dun mogelijke schijfjes.

2

Pak 4 grote stukken vetvrij papier of aluminiumfolie en verdeel hier de roerbakgroenten en venkel over. Bestrooi met peper en zout en verdeel de dille over de groenten. Leg de zalmfilet erbovenop en verdeel de citroen dakpansgewijs over de zalm.

3

Vouw nu de randjes omhoog en giet 4 el wijn in ieder pakketje en vouw de pakketjes goed dicht. Zet de zalmpakketjes 25 minuten in de oven.

4

Maak intussen een dressing van azijn, olijfolie, honing, peper en zout. Meng de slamelange met de peren, druiven en de dressing.

5

Serveer de vis in de pakketjes met de salade. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 venkelknol, in dunne plakjes
 400 gr Italiaanse roerbakgroenten
 Peper en zout
 15 gr dille
 4 zalmfilets à 150 gram
 2 citroenen, in plakjes
 250 ml witte wijn
 1 el wittewijnazijn
 2 el olijfolie
 1 tl honing
 100 gr eikenbladsla-melange
 2 peren, geschild en in plakjes
 250 gr druiven, gehalveerd
Keukenbenodigdheden
 Oven

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de rest in zo dun mogelijke schijfjes.

2

Pak 4 grote stukken vetvrij papier of aluminiumfolie en verdeel hier de roerbakgroenten en venkel over. Bestrooi met peper en zout en verdeel de dille over de groenten. Leg de zalmfilet erbovenop en verdeel de citroen dakpansgewijs over de zalm.

3

Vouw nu de randjes omhoog en giet 4 el wijn in ieder pakketje en vouw de pakketjes goed dicht. Zet de zalmpakketjes 25 minuten in de oven.

4

Maak intussen een dressing van azijn, olijfolie, honing, peper en zout. Meng de slamelange met de peren, druiven en de dressing.

5

Serveer de vis in de pakketjes met de salade. Eet smakelijk!

Venkel-zalmpakketjes met druivensalade

Zalm is absoluut een van onze favorieten! Lust jij ook graag zalm? Dan moet je deze groene asperge-zalmrolletjes absoluut een keer hebben geprobeerd!

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Domaine de la Rouvière Provence Rosé.

De zachte frisheid en het klein rood fruit van deze zalmroze rosé past perfect bij de verse zalm en gaat mooi samen met de anijsachtige smaak van de venkel.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.