Poké bowl, dé foodhype van de afgelopen paar jaar. Dit van origine Hawaïaanse gerecht verschijnt tegenwoordig bij steeds meer restaurants op de menukaart. De bowl bestaat veelal uit vis gemixt met verse en gezonde ingrediënten. Dáár valt mee te variëren! Wij bedachten daarom deze poké bowl waarbij we de heerlijke watermeloen in het zonnetje zetten. Niet zoals je deze normaal kent, maar met een hartige toets dankzij de Aziatische marinade.
Meng de rijstazijn met de sesamolie, sojasaus, tahini, honing en het sap en de rasp van 1 limoen en schep hier de watermeloenblokjes doorheen. Laat 4 uur in de koelkast marineren.
Giet de watermeloenblokjes af en vang de marinade op. Breng deze aan de kook en laat in 15 minuten zachtjes inkoken tot de dikte van yoghurt. Laat afkoelen.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de meloenblokjes 5 minuten. Schep regelmatig om.
Serveer de meloenblokjes in een diepe kom met de komkommer en de avocado. Schenk de ingekookte marinade eroverheen en garneer met bosui, koriander en de sesamzaadjes.
Ingrediënten
Instructies
Meng de rijstazijn met de sesamolie, sojasaus, tahini, honing en het sap en de rasp van 1 limoen en schep hier de watermeloenblokjes doorheen. Laat 4 uur in de koelkast marineren.
Giet de watermeloenblokjes af en vang de marinade op. Breng deze aan de kook en laat in 15 minuten zachtjes inkoken tot de dikte van yoghurt. Laat afkoelen.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de meloenblokjes 5 minuten. Schep regelmatig om.
Serveer de meloenblokjes in een diepe kom met de komkommer en de avocado. Schenk de ingekookte marinade eroverheen en garneer met bosui, koriander en de sesamzaadjes.
Tip: Voor een extra gevulde poké bowl voeg je nog wat rijst of glasnoedels toe!
Wat zien jullie recepten er mooi en lekker uit.
Ik ga zeker verschillende recepten uit proberen.
Alles wordt erg goed en duidelijk omschreven en de foto s zijn ook erg mooi.
Groet Mary
Hi Mary, super bedankt voor je mooie compliment. We zijn heel blij om dat te horen! 🙂
Laat je ons weten welke recepten je gemaakt hebt? Foto’s delen vinden we altijd leuk!
Veel kookplezier,
Sebastiaan
Kan je deze gewoon koud eten , lijkt me heerlijk , maar ik zit met mijn werktijden daarom deze veaag
Hi,
Je zou het recept zeker ook koud kunnen meenemen naar je werk! Laat in dat geval de meloenblokjes eerst afkoelen voordat je het gerecht in de koelkast zet.
Laat je ons weten hoe het is bevallen?
Veel kookplezier,
Jennifer