Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Zalm in paprikasaus met geroosterde groenten

Zalm in paprikasaus met geroosterde groenten

In dit overheerlijke ovengerecht wordt zalm gecombineerd met een zelfgemaakte paprikasaus en geroosterde groenten. Een makkelijk en snel gerecht boordevol groenten!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 5 geroosterde paprika's, uit pot
 5 el olijfolie
 Zout en peper
 1 teen knoflook
 ¼ tl chiliflakes
 5 takjes peterselie
 2 zalmfilets
 1 groene paprika
 1 courgette
 1 tak trostomaatjes
 1 citroen

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Pureer de geroosterde paprika’s met 2 el olijfolie, zout, peper, knoflook, chiliflakes en de blaadjes van 2 takjes peterselie tot een gladde saus. Giet de saus in een kleine ovenschaal.

2

Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper en leg deze in de ovenschaal met paprikasaus.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de groene paprika in stukken en de courgette in plakken. Leg de paprika, courgette en trostomaatjes op één helft van de bakplaat en besprenkel met de resterende olijfolie en zout en peper naar smaak. Zet de ovenschaal met zalm op de bakplaat erbij.

4

Bak de groenten en vis in circa 25 min. in het midden van de oven gaar. Hak de resterende peterselie fijn en snijd de citroen in partjes.

5

Serveer de vis en groenten met de peterselie en citroen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 5 geroosterde paprika's, uit pot
 5 el olijfolie
 Zout en peper
 1 teen knoflook
 ¼ tl chiliflakes
 5 takjes peterselie
 2 zalmfilets
 1 groene paprika
 1 courgette
 1 tak trostomaatjes
 1 citroen

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Pureer de geroosterde paprika’s met 2 el olijfolie, zout, peper, knoflook, chiliflakes en de blaadjes van 2 takjes peterselie tot een gladde saus. Giet de saus in een kleine ovenschaal.

2

Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper en leg deze in de ovenschaal met paprikasaus.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de groene paprika in stukken en de courgette in plakken. Leg de paprika, courgette en trostomaatjes op één helft van de bakplaat en besprenkel met de resterende olijfolie en zout en peper naar smaak. Zet de ovenschaal met zalm op de bakplaat erbij.

4

Bak de groenten en vis in circa 25 min. in het midden van de oven gaar. Hak de resterende peterselie fijn en snijd de citroen in partjes.

5

Serveer de vis en groenten met de peterselie en citroen.

Zalm in paprikasaus met geroosterde groenten
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Bernhard Eifel Trittenheimer Riesling.

Deze kruidige, hartige bereiding van zalm combineert heerlijk met een kruidige riesling met rijp fruit als perzik en ananas.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.