Zeevruchtenrisotto
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zeevruchtenrisotto

Risotto is vooral bekend in Noord-Italië, maar vindt zijn oorsprong in Sicilië. Hier werd de rijstsoort voor het eerst geïntroduceerd door de Arabieren. De bereiding van risotto is makkelijker dan je denkt! Maak deze heerlijke zeevruchtenrisotto en geniet van een smaakvol gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Zeevruchtenrisotto

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Spoel de mosselen schoon. Snijd de helft van de uien en de selderij in grove stukken. Smelt in een grote pan de boter en bak de ui en de selderij. Voeg de mosselen toe en schenk de witte wijn erbij. Breng op smaak met peper en zout. Kook gaar in 4 min. met de deksel op de pan.
2
Giet de mosselen af. Bewaar het kookvocht.
3
Verhit in een pan de olie op een hoog vuur. Snijd de helft van de knoflook en de rode peper fijn en bak aan in de pan. Voeg de garnalen toe en bak kort mee. Haal de garnalen uit de pan en zet de pan opzij voor later.
4
Snipper de overige ui en snijd de andere helft van de knoflook fijn. Smelt in een stoofpan een klontje boter en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de risottorijst toe en roer om zodat alle korrels goed bedekt zijn met boter. Voeg het mosselvocht lepel voor lepel toe en roer telkens goed om tot het vocht volledig opgenomen is. Blijf dit ongeveer 20 min. herhalen tot de risottorijst gaar is.
5
Haal de mosselen uit hun schelp. Gooi de schelpen die niet open zijn gegaan tijdens het koken weg.
6
Verhit de pan, waarin de garnalen bereid zijn, opnieuw op hoog vuur en bak de inktvisringen. Blus af met citroensap.
7
Voeg een klontje boter en geraspte Parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zeevruchten toe en roer voorzichtig om.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Weekdieren
  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

C
Cor 1 apr 2022
De hoeveelheid vocht voor de risotto is niet vermeld of komt er zoveel vocht vrij bij de mosselen?
J
Jennifer van Eatertainment 1 apr 2022
Hi Cor, bedankt voor je vraag. De hoeveelheid vocht is wat er in de pan overblijft na het koken van de mosselen met o.a. de 150 ml witte wijn en boter. Uit de mosselen komt inderdaad ook wat vocht. De exacte hoeveelheid kan per persoon verschillen :)
J
Jacob de Jonge 25 aug 2021
Beste mensen van eatertainment, Heel vaak vind ik jullie recepten in orde maar om bij het gerecht 'Zeevruchtenrisotto' de term 'hoofdgerecht' te zetten vind ik niet juist. Als groente zitten er twee uien en een halve stengel bleekselderij in! Hoezo 250 g groenten per persoon per dag. Dit is treurig. Graag een reactie. Met vriendelijke groet, Jacob
J
Jennifer van Eatertainment 26 aug 2021
Hi Jacob, Bedankt voor je reactie. Mocht je de 250 gr groenten in je avondmaaltijd verwerken dan kun de risotto aanvullen met een lekkere salade. Mocht je op zoek zijn naar een andere maaltijd met meer groenten dan raad ik deze sticky kip met wokgroenten aan. Of deze polentafriet met gegrilde groenten. Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord. Groet, Jennifer
R
Robert 21 aug 2021
Dat ziet er lekker uit, dus dat ga ik proberen! Maar wat is 1/2 bleekselderij? Halve stengel, halve bos?
J
Jennifer van Eatertainment 22 aug 2021
Hi Robert, Leuk om te horen! In dit recept gebruiken we een halve bleekselderij stengel. Laat je ons weten hoe het gesmaakt heeft? :) Groet, Jennifer
R
Robert 24 aug 2021
Hallo Jennifer, Ik heb het geprobeerd en het was erg lekker! Ik kon niet zo snel (ongepaneerde) inktvisringen vinden, dus ik heb wat extra mosselen en garnalen gebruikt. En dat ging uiteraard ook prima. Dank voor het recept! Groet'n, Robert.

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Rijst
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via