Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Zelfgemaakte arepas met frambozen-tomatensalsa

Tomatensalsa kun je supermakkelijk zelf maken en geeft een lekkere toevoeging aan je gerecht. In dit recept geven wij de tomatensalsa een zoete twist door de toevoeging van frambozenjam. Deze heerlijke frambozen-tomatensalsa wordt geserveerd met arepas (broodjes gemaakt van maismeel) en biefstuk.

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 450 ml water
 1 tl zout
 300 gr maismeel
 300 gr biefstuk
 1 ½ el olie
 2 tl piccadillo kruiden
Ingrediënten frambozen-tomatensalsa
 1 rode ui, gesnipperd
 ½ jalapeño peper, fijngehakt
 4 tomaten, in blokjes
 3 el Hero Minder Zoet Frambozen
 Sap van 1 limoen
 Peper en zout
 5 gr koriander
 2 stengels bosui, in dunne ringetjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng in een grote kom water en zout. Voeg langzaam het maismeel toe en kneed tot een soepel, zacht deeg. Voeg indien het deeg te nat is meer maismeel toe.

2

Vorm 8 balletjes van het deeg en druk ze zachtjes plat (ter grootte van een pitabroodje). Bak de arepas in een droge koekenpan ongeveer 2 à 3 min. aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren. Bak de arepas vervolgens nog 10 à 15 min. af in de oven op 180˚C.

3

Wrijf de biefstuk in met 1 el olie en de piccadillo kruiden. Bak de biefstuk in een koekenpan 1 à 2 min. aan iedere kant. Laat even rusten en snijd in dunne plakjes.

4

Voor de frambozen-tomatensalsa: verhit ½ el olie in een pan en fruit de ui en de jalapeño 2 min. Voeg de tomatenblokjes en frambozenjam toe en bak 5 min. mee tot het vocht is verdampt en de salsa dikker is geworden. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

5

Snijd de arepas open en beleg met de biefstuk en frambozen-tomatensalsa. Serveer de arepas warm en garneer met koriander en bosui.

Ingrediënten

Ingrediënten
 450 ml water
 1 tl zout
 300 gr maismeel
 300 gr biefstuk
 1 ½ el olie
 2 tl piccadillo kruiden
Ingrediënten frambozen-tomatensalsa
 1 rode ui, gesnipperd
 ½ jalapeño peper, fijngehakt
 4 tomaten, in blokjes
 3 el Hero Minder Zoet Frambozen
 Sap van 1 limoen
 Peper en zout
 5 gr koriander
 2 stengels bosui, in dunne ringetjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng in een grote kom water en zout. Voeg langzaam het maismeel toe en kneed tot een soepel, zacht deeg. Voeg indien het deeg te nat is meer maismeel toe.

2

Vorm 8 balletjes van het deeg en druk ze zachtjes plat (ter grootte van een pitabroodje). Bak de arepas in een droge koekenpan ongeveer 2 à 3 min. aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren. Bak de arepas vervolgens nog 10 à 15 min. af in de oven op 180˚C.

3

Wrijf de biefstuk in met 1 el olie en de piccadillo kruiden. Bak de biefstuk in een koekenpan 1 à 2 min. aan iedere kant. Laat even rusten en snijd in dunne plakjes.

4

Voor de frambozen-tomatensalsa: verhit ½ el olie in een pan en fruit de ui en de jalapeño 2 min. Voeg de tomatenblokjes en frambozenjam toe en bak 5 min. mee tot het vocht is verdampt en de salsa dikker is geworden. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

5

Snijd de arepas open en beleg met de biefstuk en frambozen-tomatensalsa. Serveer de arepas warm en garneer met koriander en bosui.

Zelfgemaakte arepas met frambozen-tomatensalsa

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.