Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Home-made kimchi (horeca)

Home-made kimchi

NiveauGemiddeld

Voorziet in28 Porties
Voorbereiding30 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1500 gr Chinese kool
 130 gr bosui, in ringen
 300 gr wortel, geraspt
 330 gr rettich
 8 el Verstegen gember gemalen
 12 gr Verstegen knoflookpoeder
 12 gr Verstegen paprikapoeder mild
 3 gr Verstegen cayennepeper
 58 gr Verstegen zeezout
 8 gr suiker
 8 gr vissaus
Extra keukenbenodigdheden (optioneel)
 Grote mengbak
 6 Weckpotten

Bereidingswijze
1

Desinfecteer de hittebestendige weckpotten door ze te wassen en ongeveer 15 min. te laten stomen/koken in een grote pan met kokend water.

2

Snijd de Chinese kool in grove stukken van 1 bij 2 cm. Meng alle ingrediënten in een kom en kneed alles stevig door tot het vocht loslaat (circa 10 min.).

3

Doe de kimchi, wanneer deze vochtig is, in de weckpotten. Sluit de potten goed af en zet deze 2 à 3 weken op een warme en donkere plek. Ontlucht de weckpotten iedere dag en proef dagelijks. Als de kimchi op smaak (zuur en smaakvol) is, kan deze in de koelkast worden gezet zodat het fermenteren stopt. Serveer de kimchi bij een gerecht naar keuze.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1500 gr Chinese kool
 130 gr bosui, in ringen
 300 gr wortel, geraspt
 330 gr rettich
 8 el Verstegen gember gemalen
 12 gr Verstegen knoflookpoeder
 12 gr Verstegen paprikapoeder mild
 3 gr Verstegen cayennepeper
 58 gr Verstegen zeezout
 8 gr suiker
 8 gr vissaus
Extra keukenbenodigdheden (optioneel)
 Grote mengbak
 6 Weckpotten

Instructies

Bereidingswijze
1

Desinfecteer de hittebestendige weckpotten door ze te wassen en ongeveer 15 min. te laten stomen/koken in een grote pan met kokend water.

2

Snijd de Chinese kool in grove stukken van 1 bij 2 cm. Meng alle ingrediënten in een kom en kneed alles stevig door tot het vocht loslaat (circa 10 min.).

3

Doe de kimchi, wanneer deze vochtig is, in de weckpotten. Sluit de potten goed af en zet deze 2 à 3 weken op een warme en donkere plek. Ontlucht de weckpotten iedere dag en proef dagelijks. Als de kimchi op smaak (zuur en smaakvol) is, kan deze in de koelkast worden gezet zodat het fermenteren stopt. Serveer de kimchi bij een gerecht naar keuze.

Zelfgemaakte kimchi (horeca)

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.