Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Zelfgemaakte pizza met aardappel en olijven

Zelfgemaakte pizza met aardappel en olijven

Een veganistische pizza met een twist! Deze pizza met aardappel wordt veel gegeten in Malta en is een combinatie tussen pizza calzone en een gewone pizza. Door de toevoeging van onder andere tomaat, olijven en kappertjes is de pizza heerlijk vol van smaak.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd1 uur 20 minutenTotale Tijd1 uur 40 minuten

Ingrediënten
 2 tl droge gist
 1 el suiker
 300 ml warm water
 1 tl zout
 500 gr bloem
 60 ml olie
 1 ui
 2 el olijven
 2 tomaten
 2 el kappertjes
 2 kleine aardappelen
 2 takjes verse rozemarijn
 Scheutje olie, om de pizza mee te bestrijken
 Peper en zout
 1 tl Italiaanse kruiden

Bereidingswijze
1

Meng in een kom de gist, suiker en het warme water. Meng in een andere kom het zout en de bloem. Meng het gistmengsel met de bloem en 55 ml olie en kneed het deeg tot een gladde massa. Laat het deeg 1 uur rusten in een afgedekte kom op een warme plek.

2

Verwarm de oven voor op 240°C. Strooi bloem op een bakplaat met bakpapier en leg hier het deeg op. Duw het deeg met je vingers plat en vorm een cirkel van ongeveer 30 cm breed. Bestrijk het deeg met een ½ el olie.

3

Snijd de ui en olijven in ringen en de tomaten in dunne plakjes. Verdeel de uien, kappertjes, tomaten en olijven over het deeg. Houd ongeveer 2 cm van de rand vrij. Was de aardappelen, snijd in zo dun mogelijke plakjes en verdeel de plakjes over de groenten.

4

Vouw de buitenste rand van 2 cm naar binnen over de vulling. Ris de rozemarijn van de takjes en verdeel over de pizza. Bestrijk de deegrand met olie en druppel wat olie over de aardappel schijfjes. Breng het geheel op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak de pizza 20 min. in de oven.

Tip: niet veel tijd? Gebruik kant-en-klaar pizzadeeg.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 tl droge gist
 1 el suiker
 300 ml warm water
 1 tl zout
 500 gr bloem
 60 ml olie
 1 ui
 2 el olijven
 2 tomaten
 2 el kappertjes
 2 kleine aardappelen
 2 takjes verse rozemarijn
 Scheutje olie, om de pizza mee te bestrijken
 Peper en zout
 1 tl Italiaanse kruiden

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng in een kom de gist, suiker en het warme water. Meng in een andere kom het zout en de bloem. Meng het gistmengsel met de bloem en 55 ml olie en kneed het deeg tot een gladde massa. Laat het deeg 1 uur rusten in een afgedekte kom op een warme plek.

2

Verwarm de oven voor op 240°C. Strooi bloem op een bakplaat met bakpapier en leg hier het deeg op. Duw het deeg met je vingers plat en vorm een cirkel van ongeveer 30 cm breed. Bestrijk het deeg met een ½ el olie.

3

Snijd de ui en olijven in ringen en de tomaten in dunne plakjes. Verdeel de uien, kappertjes, tomaten en olijven over het deeg. Houd ongeveer 2 cm van de rand vrij. Was de aardappelen, snijd in zo dun mogelijke plakjes en verdeel de plakjes over de groenten.

4

Vouw de buitenste rand van 2 cm naar binnen over de vulling. Ris de rozemarijn van de takjes en verdeel over de pizza. Bestrijk de deegrand met olie en druppel wat olie over de aardappel schijfjes. Breng het geheel op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak de pizza 20 min. in de oven.

Tip: niet veel tijd? Gebruik kant-en-klaar pizzadeeg.

Zelfgemaakte pizza met aardappel en olijven
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Ritorna Tre Autoctoni Rosso: een lekker volle, fruitige Vino di Tavola completeert de mooie Italiaanse basissmaken van tomaat, olijven en rozemarijn uit deze pizza.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.