Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Amuse van coquille met wakame en geroosterde hazelnoten

Amuse

Een amuse is een klein hapje om je smaakpapillen te kietelen en dat doen deze coquilles ofwel Sint-jakobsschelpen. Het zachte van de coquille en de wakame combineren perfect met de knapperige noten. Een perfect begin van je diner!

NiveauBeginner

Voorziet in8 Porties
Prep Tijd20 minuten

Ingrediënten
 8 coquilles
 25 gr hazelnoten
 25 gr wasabi nootjes
 1 el olijfolie
 4 tl sojasaus
 50 gr wakame

Bereidingswijze
1

Dep de coquilles droog met keukenpapier en zet apart. Rooster de hazelnoten in een voorverwarmde oven op 180 graden in 8 minuten bruin. Laat de hazelnoten afkoelen en hak fijn, hak ook de wasabi nootjes fijn.

2

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles op hoog vuur aan beide kanten gaar. Let op: bak de coquilles niet te lang, hooguit 1 tot 2 minuten per kant.

3

Plaats de coquille in het midden van een bord en dresseer de wakame op de coquille. Garneer met een halve theelepel sojasaus en top af met de fijngehakte hazelnoten en wasabi nootjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 8 coquilles
 25 gr hazelnoten
 25 gr wasabi nootjes
 1 el olijfolie
 4 tl sojasaus
 50 gr wakame

Instructies

Bereidingswijze
1

Dep de coquilles droog met keukenpapier en zet apart. Rooster de hazelnoten in een voorverwarmde oven op 180 graden in 8 minuten bruin. Laat de hazelnoten afkoelen en hak fijn, hak ook de wasabi nootjes fijn.

2

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles op hoog vuur aan beide kanten gaar. Let op: bak de coquilles niet te lang, hooguit 1 tot 2 minuten per kant.

3

Plaats de coquille in het midden van een bord en dresseer de wakame op de coquille. Garneer met een halve theelepel sojasaus en top af met de fijngehakte hazelnoten en wasabi nootjes.

Amuse van coquille met wakame en geroosterde hazelnoten

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.