Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Baba ganoush met dukkah en granaatappel

Baba ganoush met dukkah en granaatappel

De spread van aubergine die wij in het westen kennen als baba ganoush, wordt in het Arabisch Mutabbal genoemd. De échte traditionele baba ganoush bestaat eigenlijk alleen uit groente en bevat geen tahin. Omdat de variant met tahin zo lekker is, hebben we toch voor deze variatie gekozen met een extra toevoeging van dukkah en granaatappel! Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 300 gr.

Probeer ook eens deze toum met munt en limoen!

NiveauGemiddeld

Voorziet in1 Portie
Voorbereiding20 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 2 grote aubergines
 2 teentjes knoflook
 4 el tahin
 2 el koud water
 Sap van 1 citroen
 ½ tl zout
 2 el granaatappel melasse
 3 tl dukkah kruiden
 2 el granaatappelpitjes
 1 el extra vierge olijfolie
Extra keukenbenodigdheden
 Gasfornuis of brander

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Prik de aubergine aan een vork en brand deze rechtstreeks in het vuur van het fornuis zodat de buitenkant zwart gebrand is. Doe dit aan alle kanten van de aubergines. Geen gasfornuis? Gebruik dan een brander of rooster de aubergine in de oven ongeveer 30-40 min.

3

Snijd de aubergines vervolgens doormidden en leg ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Rooster de aubergines 20 min. in de oven zodat het vruchtvlees helemaal zacht wordt.

4

Pers de knoflook uit. Meng dit met de tahin, water, citroensap en zout.

5

Haal de aubergines uit de oven en verwijder het vel. Snijd het vruchtvlees klein. Meng met het tahin mengsel en voeg de granaatappelmelasse en 2 tl dukkah toe.

6

Top de baba ganoush af met wat dukkah, granaatappelpitjes en olijfolie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 grote aubergines
 2 teentjes knoflook
 4 el tahin
 2 el koud water
 Sap van 1 citroen
 ½ tl zout
 2 el granaatappel melasse
 3 tl dukkah kruiden
 2 el granaatappelpitjes
 1 el extra vierge olijfolie
Extra keukenbenodigdheden
 Gasfornuis of brander

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Prik de aubergine aan een vork en brand deze rechtstreeks in het vuur van het fornuis zodat de buitenkant zwart gebrand is. Doe dit aan alle kanten van de aubergines. Geen gasfornuis? Gebruik dan een brander of rooster de aubergine in de oven ongeveer 30-40 min.

3

Snijd de aubergines vervolgens doormidden en leg ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Rooster de aubergines 20 min. in de oven zodat het vruchtvlees helemaal zacht wordt.

4

Pers de knoflook uit. Meng dit met de tahin, water, citroensap en zout.

5

Haal de aubergines uit de oven en verwijder het vel. Snijd het vruchtvlees klein. Meng met het tahin mengsel en voeg de granaatappelmelasse en 2 tl dukkah toe.

6

Top de baba ganoush af met wat dukkah, granaatappelpitjes en olijfolie.

Baba ganoush met dukkah en granaatappel

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.